aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑποκαλυπτικό: Μείωση 25% στην πληρότητα των γηπέδων και υποχρεωτική χρήση μάσκας!

Αποκαλυπτικό: Μείωση 25% στην πληρότητα των γηπέδων και υποχρεωτική χρήση μάσκας!

Νέα μέτρα για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα στη σκιά της εκτόξευσης των κρουσμάτων το τελευταίο διήμερο.

Στις 16:00 το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας θα παρακαθίσει σε σύσκεψη με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για αξιολόγηση της κατάστασης και ακολούθως θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία της Αννίτας Δημητρίου. Η συνεδρία του Υπουργικού θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα. Αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού, αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα. Υπενθυμίζεται πως χθες ανακοινώθηκαν 2.241 νέα περιστατικά με το ποσοστό θετικότητας να φθάνει το 2,29%. Συνολικά, 168 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 84 σε σοβαρή κατάσταση.

Η επέλαση της μετάλλαξης «Όμικρον» δεν μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και το κυπριακό ποδόσφαιρο. Οκτώ από τις 12 ομάδες Α’ Κατηγορίας έχουν ανακοινώσει από ένα έως πέντε κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στις ομάδες Α’ Κατηγορίας έφθασε το μεσημέρι (13:30) της Τετάρτης στα 25 και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αυξηθεί τις επόμενες μέρες, ίσως και ώρες.

Διαβάστε επίσης: Στο έλεος του κορωνοϊού (και) το κυπριακό ποδόσφαιρο – 25 κρούσματα σε οκτώ ομάδες!

Πληροφορίες του Goal.com.cy αναφέρουν ότι τα νέα μέτρα που θα πάρει το Υπουργικό Συμβούλιο θα αγγίξουν και το ποδόσφαιρο. Από 21 Ιουλίου, επιτρέπεται η είσοδος σε ποδοσφαιρικούς αγώνες μόνον για άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα και για άτομα που νόσησαν με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες σε ποσοστό πληρότητας 75% των γηπέδων. Το ποσοστό αυτό θα μειωθεί κατά 25%, ως εκ τούτου θα είναι στο 50% της πληρότητας του κάθε γηπέδου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ