aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑποκάλυψη Κούμα: «Στην ατζέντα μας το VAR, θα συζητήσω με ΟΥΕΦΑ»

Αποκάλυψη Κούμα: «Στην ατζέντα μας το VAR, θα συζητήσω με ΟΥΕΦΑ»

Στην εκπομπή «Γκολ και θέαμα» ήταν καλεσμένος ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας ο οποίος μεταξύ άλλων για ακόμη μία φορά στάθηκε «ασπίδα» στους διαιτητές τονίζοντας πως πάντοτε θα γίνονται λάθη, ενώ ανέφερε πως θα δει συζητήσει με την ΟΥΕΦΑ για το θέμα με το VAR κι αν είναι εφικτό θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά και στην Κύπρο.

«Σε έξι μήνες, όσους δηλαδή βρίσκομαι στην προεδρία της ΚΟΠ, δεν μπορείς ν’ αλλάξεις τα πάντα. Μαζί με τους συνεργάτες μου είχαμε ανακοινώσει ένα στρατηγικό πλάνο με 11 σημεία. Έχουμε υλοποιήσει τα δέκα κι απομένει το σπίτι της Εθνικής. Αναμένουμε να πάρουμε τη γη από το κράτος κι ελπίζω μέχρι το τέλος της θητείας μου να το υλοποιήσουμε κι αυτό. Το πιο σημαντικό κομμάτι παραμένει και το επαναλαμβάνω η βελτίωση της διαιτησίας, η οποία πάντως έχει κάνει βήματα μπροστά. Ό,τι κι αν κάνεις ως ΚΟΠ και ως πρόεδρος, κριτήριο είναι ό,τι συμβαίνει στο γήπεδο. Λάθη θα γίνουν, οι διαιτητές μας θα περάσουν και περιόδους κάμψης, αλλά δεν θέλουμε να αλλοιώνουν τον βαθμολογικό πίνακα», είπε αρχικά.

Διαβάστε επίσης: Κούμας για Ομόνοια: «Είτε αρέσει, είτε όχι…» (τι είπε για Παπασταύρου)

Για το VAR: «Θέλω να είμαι ειλικρινής. Θεωρώ ότι το VAR βοηθά να μην υπάρχει καχυποψία. Είναι ένα μέσο που βοηθά προς αυτήν την κατεύθυνση. Είμαι σε επαφή με την ΟΥΕΦΑ. Θα συζητηθεί σύντομα. Αν η ΟΥΕΦΑ δώσει οικονομική βοήθεια λέω “ναι” στο VAR. Μπορεί να γίνει μέσα στην επόμενη διετία. Εφαρμόζεται στις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες. Επόμενη χώρα που θα το δοκιμάσει είναι η Ουκρανία με κάποιες διαφορές σε σχέση με το παγκόσμιο. Είναι μονάδα με αυτοκίνητο για ένα συγκεκριμένο αγώνα. Στο μουντιάλ ήταν κεντρικό με 39 κάμερες».

Για το χρονικό διάστημα πρόσθεσε: «Μπορεί να είναι διετία, μπορεί να είναι τριετία, μπορεί να είναι και ένας χρόνος. Είναι ανάλογα από το οικονομικό και το ποιοι θα δουλεύουν με το VAR. Μιλώντας και με τον κύριο Ντάλας είναι στην ατζέντα μας».

Διαβάστε επίσης: «Μέλι» από Κούμα για Απόλλωνα και Σωφρόνη

Για τυχόν αλλαγές στο κυπριακό πρωτάθλημα, είπε: «Πρώτιστο καθήκον μας είναι να καθαρίσουμε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Να εμπιστευτεί ο κόσμος την Ομοσπονδία και τα σωματεία. Είναι δύσκολο το έργο μας. Πιστεύω ότι κάναμε βήματα μπροστά. Κομμάτι του κακού ποδοσφαίρου που υπάρχει παντού (σ.σ. τα επεισόδια στο Ερμής – ΑΠΟΕΛ). Σε όλα τα πρωταθλήματα υπάρχουν οι κακές στιγμές από τους παίκτες και τους προπονητές. Στόχος να παίζεται μελλοντικά πρωτάθλημα στα ίσα και να υπάρχει η αίσθηση πως το πρωτάθλημα το παίρνει ο καλύτερος, ότι ο δεύτερος τερμάτισε δίκαια εκεί ή με λίγη τύχη περισσότερο από τον τρίτο και ούτω καθεξής. Ο στόχος μας είναι να έρθει ο κόσμος πίσω στα γήπεδα, να παίζεται το πρωτάθλημα στα ίσα».

Για την κατάργηση της ποινής των κεκλεισμένων θυρών και στις τιμές των εισιτηρίων που επίσης επηρεάζουν, πρόσθεσε: «Κάνουμε διάφορες σκέψεις. Είναι κάτι που μας απασχολεί και ήδη έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές. Η ΚΟΠ δεν είναι εκεί για να παίρνει τα λεφτά των σωματείων. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι ανάλογα με το παιχνίδι και καθορίζονται από τα σωματεία. Στην Εθνική έχουμε το οικογενειακό εισιτήριο που είναι πιο φτηνό».

Για την κάρτα φιλάθλου: «Σίγουρα μας προβληματίζουν οι αντιδράσεις. Υπάρχουν δύο πτυχές. Η μία πτυχή είναι η απώλεια των οργανωμένων που δίνουν τον παλμό στα γήπεδα. Από την άλλη υπάρχει η νομοθεσία του κράτους. Αν θυμάστε καλά, όταν εξαγγήλαμε αυτό το μέτρο με τον μακαρίτη Κωστάκη Κουτσοκούμνη, η ΚΟΠ αναλαμβάνει μόνο μέχρι το τέλος εκείνης της περιόδου. Από εκεί και πέρα υπάρχει το Kράτος. Πιστεύω ότι ταυτοποίηση πρέπει να υπάρχει παντού. Στο περίπτερο να πάεις πρέπει να υπάρχει ταυτότητα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ