aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑποκάλυψη Κούμα για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος

Αποκάλυψη Κούμα για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος

Το έκτο και τελευταίο μέρος των απαντήσεων του πρόεδρου της ΚΟΠ ολοκληρώθηκε η διαδικασία ερωτήσεων των Μέσων Ενημέρωσης προς τον Γιώργο Κούμα. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας  αποκάλυψε την σκέψη που υπάρχει για την φόρμουλα διεξαγωγής του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας της επόμενης σεζόν. Όπως ανέφερε ο κ. Κούμας η σκέψη είναι για πρωτάθλημα 14 ομάδων με δύο γύρους με άμεση διαβάθμιση δύο ομάδων και ακολούθως πλέι οφ δύο ομίλων και υποβιβασμό άλλων δύο ομάδων.

Αναλυτικά το έκτο μέρος των απαντήσεων του Κούμα

Η σχετική τοποθέτηση

«Για το νέο Πρωτάθλημα, εμπόδιο προς το παρόν αποτελεί το γεγονός ότι η UEFA δεν ανακοίνωσε ακόμη το καλεντάρι της για τη νέα χρόνια. Έχουμε κάνει διάφορες σκέψεις, όμως, σε αυτή τη φάση θα πρέπει να περιμένουμε γιατί, υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες που δεν έχουν ξεκαθαρίσει από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Μια πρώτη σκέψη για την Α’ Κατηγορία, είναι να έχουμε ένα Πρωτάθλημα δύο γύρων με άμεση διαβάθμιση δύο ομάδων. Στη συνέχεια, οι δώδεκα ομάδες να χωριστούν σε δύο ομίλους των έξι και να γίνουν αγώνες play-off. Από το Β’ όμιλο, θα διαβαθμιστούν άλλες δύο ομάδες. Αυτό το πλάνο θα εφαρμοστεί, νοουμένου ότι θα μας το επιτρέψουν τα χρονικά περιθώρια.

Ωστόσο, όσον αφορά τος υπόλοιπες κατηγορίες που δεν επηρεάζονται από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχουν αρχίσει τα αρμόδια τμήματα στην ΚΟΠ να μελετούν τις λεπτομέρειες για τη νέα χρόνια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ