aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑποκαλύψεις: «Κάποια ματς στην Κύπρο ήταν πουλημένα…»

Αποκαλύψεις: «Κάποια ματς στην Κύπρο ήταν πουλημένα…»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Θυμάστε κάποιον Ελπίδιο Σίλβα που αγωνίστηκε στο παρελθόν σε Αλκή Λάρνακας (τη «μακαρίτισσα» λόγω χρεών, όχι τη σημερινή) και στην ΑΕΚ; Η πλειοψηφία όσων κάνατε κλικ στο ρεπορτάζ αυτό, πιθανότατα να απαντήσετε «όχι».

Πρόκειται για Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή (42 χρόνων σήμερα – επιχειρηματίας ιδιοκτήτης εστιατορίου), ο οποίος ήλθε στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2007 για λογαριασμό της Αλκής στην οποία αγωνίστηκε μόνο για μία σεζόν (2007-08) και αποχώρησε λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η ομάδα. Στην ΑΕΚ αγωνίστηκε το δεύτερο μισό της σεζόν 2008-09.

Στην Κύπρο ήλθε ως πολύ καλό όνομα, καθώς πριν πάρει για λίγο διάστημα την κατιούσα η καριέρα του και να αναγκαστεί να αποδεχθεί πρόταση να έλθει στο νησί μας, προηγήθηκε η σπουδαία παρουσία του σε Μπράγκα, Μποαβίστα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Βιτόρια Γκιμαράες στην Πορτογαλία.

Ο Ελπίδιο Περέιρα Σίλβα Φίλιο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, συγκαταλέγεται στους πολλούς ξένους/κοινοτικούς ποδοσφαιριστές που ήλθαν στη χώρα μας και βίωσαν έως έναν βαθμό την χειραγώγηση αγώνων στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Ο Βραζιλιάνος βραχύσωμος πρώην ποδοσφαιριστής, παραχώρησε πριν από λίγες μέρες συνέντευξη στην πορτογαλική ιστοσελίδα «DN» (δείτε το δημοσίευμα ΕΔΩ) και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απογοήτευση την οποία βίωσε στο νησί μας προς το τέλος της καριέρας του.

«Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό να μείνεις στο ποδόσφαιρο;», ερωτήθηκε. Και απάντησε: «Πάντα ήθελα να γίνω προπονητής και να δουλέψω με νεαρούς ποδοσφαιριστές, αλλά στο τέλος της καριέρας μου πέρασα δύο χρόνια στην Κύπρο, όπου το ποδόσφαιρο μου έφερε μεγάλη απογοήτευση. Μου άρεσε το ποδόσφαιρο και γι’ αυτό πήγα εκεί. Οι ποδοσφαιριστές ήταν χαλαροί και δεν είχαμε και τόσο καλά αποτελέσματα. Υπήρχαν στιγμές που ζήτησα να απέχω από τις προπονήσεις γιατί πίστευα ότι κάποιοι αγώνες ήταν πουλημένοι». Αυτά ανέφερε ο Ελπίδιο, χωρίς να αναφερθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Ελπίδιο Σίλβα, θυμηθήκαμε και… ξεθάψαμε από το αρχείο μας την ιστοριούλα με τον Πέδρο Μπονιφάσιο. Διαβάστε πιο κάτω κάνοντας κλικ στους συνδέσμους:

Χαίρε, ω χαίρε, κυπριακό ποδόσφαιρο!

Αρχίζει έρευνα η Αστυνομία, ίσως ειδοποιηθεί η πορτογαλική Ιντερπόλ

Στη φωτογραφία ο Μπονιφάτσιο σκοράρει, αλλά του το… είπαν κάποιοι φίλοι του!

Α ρε Μπονιφάτσιο, γίγαντα!

Η ΟΥΕΦΑ θεωρεί δεδομένο ότι το ματς ήταν στημένο!

Ο Κουτσοκούμνης στο «Goal» για Μπονιφάτσιο: «Δεν θα το αφήσουμε έτσι»!

Νεοφυτίδης: «Μας επιβεβαιώνει ο Μπονιφάτσιο»!

Η Μαριάνα κυκλοφορεί με ένα μαγνητοφωνάκι στο χέρι!

Γεμίσαμε «βλάκες» δημοσιογράφους

Κυπριακό ποδόσφαιρο εικονικής πραγματικότητας

Συκοφαντίες από τον… φανταστικό φίλο του Μπονιφάσιο

Η «expresso» δεν αποσύρει ούτε λέξη από τη συνέντευξη Μπονιφάσιο!

Τελικά ο Μπονιφάσιο είχε δει όνειρο…

«Μία ιστορία που μου είπαν φίλοι και η δημοσιογράφος κατάλαβε λάθος»

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ήταν στημένο; Ναιιιιι! Ήταν στημένο; Ναιιιιι!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ