aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑποφασίζει για 14 ομάδες το Δ.Σ. της ΚΟΠ: Στην κόψη του ξυραφιού

Αποφασίζει για 14 ομάδες το Δ.Σ. της ΚΟΠ: Στην κόψη του ξυραφιού

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Το σίριαλ του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος της τρέχουσας περιόδου, καθώς επίσης και της επόμενης (2021-22), τελειώνει σήμερα το μεσημέρι (12:30). Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ θα συνεδριάσει για να πάρει τη σχετική απόφαση, αφού έχει προηγηθεί η έκτακτη συνέλευση των σωματείων και μία περίοδος έντονων ζυμώσεων και διαπραγματεύσεων. Λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίας, όλα είναι ανοικτά, ρευστά για την ακρίβεια ή, αν προτιμάτε, όλα κρέμονται από μια κλωστή. Η οποιαδήποτε απόφαση για αλλαγές, δηλαδή για τροποποίηση της προκήρυξης της ΚΟΠ, χρειάζεται την ψήφο των 4/5 του Δ.Σ. της ΚΟΠ και όχι απλή πλειοψηφία. Με απλά λόγια, το όποιο αίτημα για να περάσει πρέπει να υποστηριχθεί από 17 μέλη του 21μελούς Δ.Σ. της ΚΟΠ.

Η έκτακτη συνέλευση των σωματείων της περασμένης Παρασκευής συγκλήθηκε μετά από αίτημα δέκα ομάδων, με πρωτεργάτες τη Νέα Σαλαμίνα και τον Εθνικό Άχνας. Έχουν καταθέσει εισήγηση σύμφωνα με την οποία, λόγω της πανδημίας, με την ολοκλήρωση της τρέχουσας περιόδου να υποβιβαστούν μόνο δύο ομάδες αντί τέσσερις, να έχουμε δηλαδή αύξηση των ομάδων για τη σεζόν 2021-22.

Απόλλων και Ανόρθωση έχουν πάγια θέση «όχι» στην αύξηση των ομάδων με αποφάσεις μεσούσης της σεζόν, ενώ την ημέρα της συνέλευσης ακολούθησε και η Ομόνοια σημειώνοντας «καμιά τροποποίηση στην προκήρυξη». Ο ΑΠΟΕΛ έφερε νέα δεδομένα με εισήγηση εναντίον των 14 ομάδων, υπέρ των 12 ομάδων με… ουρά να μην υπάρχει απευθείας υποβιβασμός μετά την πρώτη φάση του πρωταθλήματος, αλλά να πέσουν τέσσερις στην τελική φάση. Εν ολίγοις, βρέθηκαν τέσσερις ψήφοι κόντρα στην εισήγηση των «μικρών», ενώ τις τελευταίες ώρες λέγεται ότι έχει βρεθεί και η πέμπτη ψήφος για να μην περάσει η εισήγηση για 14 ομάδες. Εν ολίγοις, όλα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού και κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να προκύψει νέα εισήγηση «συμβιβαστική» ή συναινετική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ