aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑπόφαση ΚΟΠ - ΣΔΚ: Ξένοι διαιτητές όπου και όταν χρειαστεί!

Απόφαση ΚΟΠ – ΣΔΚ: Ξένοι διαιτητές όπου και όταν χρειαστεί!

Βγήκε άσπρος καπνός από τη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ με του αντίστοιχου του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, που έγινε στο οίκημα των διαιτητών.

Η Ομοσπονδία, η οποία εκπροσωπήθηκε καιαπό τον πρόεδρο Γιώργο Κούμα γνωστοποίησε και επίσημα τη θέση της στους Κύπριους διαιτητές για την κάθοδο ξένων συναδέλφων τους, οι οποίοι θα διαιτητεύσουν σε ορισμένα παιχνίδια του πρώτου ομίλου της Β’ φάσης του πρωταθλήματος. Ο ΣΔΚ έκανε δεκτή την απόφαση της ΚΟΠ χωρίς να θέσει κάποιους όρους.

«Δυστυχώς οι ξένοι διαιτητές στην παρούσα φάση είναι αναγκαίο κακό-καλό και θέλω να εκφράσω την ευαρέσκειά μου προς τον ΣΔΚ για την απόφαση ευθύνης που πήραν μαζί μας. Οι ξένοι διαιτητές θα έρθουν εκεί και όπου χρειάζονται και όποτε χρειαστεί. Κάθε βδομάδα θα αποφασίζουμε. Μπορεί να έρθει ένας, δύο, μπορεί και κανένας», είπε μεταξύ άλλων μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας (διαβάστε ΕΔΩ όλες τις τοποθετήσεις του).

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, Γιώργος Πάπουτσος, μεταξύ άλλων (διαβάστε ΕΔΩ όλες τις τοποθετήσεις του) ανέφερε: «Η απόφαση η οποία πάρθηκε λέω σίγουρα ότι για τη διαιτησία είναι οπισθοδρόμηση. Η κάθοδος όμως κάποιων ξένων διαιτητών στην Κύπρο σίγουρα θα δώσει την εικόνα σε όλο τον φίλαθλο κόσμο ότι λάθη δεν κάνουν μόνο οι Κύπριοι διαιτητές αλλά όλοι οι διαιτητές. Σίγουρα αναζητούμε καλές διαιτησίες, όμως θα υπάρξουν και λάθη. Συναποφασίσαμε με την Ομοσπονδία, θα δημιουργηθούν μέτρα για αναβάθμιση της διαιτησίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ