aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑπόφαση: 12 ομάδες τη νέα σεζόν, 6-8 τα γκρουπ και χωρίς απευθείας υποβιβασμό

Απόφαση: 12 ομάδες τη νέα σεζόν, 6-8 τα γκρουπ και χωρίς απευθείας υποβιβασμό

Δεν πέρασε η εισήγηση για υποβιβασμό δύο ομάδων με το τέλος του πρωταθλήματος και κατά συνέπεια να διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα με 14 ομάδες. Στη σημερινή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ βρέθηκαν πέντε αρνητικές ψήφοι, που ανήκουν σε Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Ομόνοια και Πάφος FC. Έτσι, το δεδομένο είναι ότι στο επόμενο πρωτάθλημα θα μειωθούν οι ομάδες σε 12, όπως είχε συμφωνηθεί το περασμένο καλοκαίρι.

Εκείνο που αλλάζει, όμως, είναι ότι δεν θα ισχύσει υποβιβασμός με το τέλος της α’ φάσης του πρωταθλήματος και κατά συνέπεια θα τροποποιηθεί ο αριθμός των ομάδων στο β’ γκρουπ. Στον όμιλο του υποβιβασμού λοιπόν θα συμμετάσχουν οκτώ ομάδες εκ των οποίων θα πέσουν στη Β’ Κατηγορία οι τέσσερις με το τέλος του πρωταθλήματος. Όσο για τον όμιλο τίτλου μένει ως έχει με έξι ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το πρωί η Πάφος FC εισηγήθηκε διεξαγωγή πρωταθλήματος με δύο γκρουπ των εφτά ομάδων για την εν εξελίξει σεζόν και τις επόμενες τρεις. Κάτι που όμως δεν βρήκε ανταπόκριση.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ