aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROPE CUPΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ: Με (κοινό) στόχο την πρόκριση!

ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ: Με (κοινό) στόχο την πρόκριση!

Ο ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΚ ετοιμάζονται για την 6η και τελευταία αγωνιστική της Α’ Φάσης του FIBA Europe Cup, με μοναδικό τους στόχο την πρόκριση στον επόμενο γύρο του θεσμού. Οι γαλαζοκίτρινοι θα αγωνιστούν στην Λευκορωσία απέναντι στην Τσμόκι Μινσκ (Cytavision 5, 18:00), ενώ μια ώρα αργότερα (Cytavision 6, 19:00) οι κιτρινοπράσινοι θα φιλοξενήσουν στο «Κίτιον» τη ρουμάνικη Κλουζ.

Κάνουμε αρχή από την προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ, όπου στον όμιλό του όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αφού οι πρώτες τρεις ομάδες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Στην πρώτη θέση είναι η Τσμόκι με 9 βαθμούς, ενώ ακολουθούν ΑΠΟΕΛ και Παρντουμπίτσε με ένα βαθμό λιγότερο. Η κυπριακή ομάδα υπερτερεί της Παρντουπίτσε σε περίπτωση ισοβαθμίας, και εάν νικήσει την Τσμόκι με 2 πόντους ή περισσότερους, τότε θα τερματίσει στην 1η θέση του ομίλου.

Ωστόσο, στο δεύτερο παιχνίδι για τον όμιλο η Παρντουμπίτσε θα φιλοξενήσει στην έδρα της τη Σιαουιλάι, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου μετρώντας 5 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Συνεπώς η Παρντουπίτσε φαντάζει ως το ακλόνητο φαβορί για να πάρει τη νίκη.

Σε περίπτωση νίκης της Παρντουμπίτσε, τότε αυτόματα ο ΑΠΟΕΛ θα χρειάζεται νίκη μέσα στο Μινσκ για να προκριθεί, με οποιοδήποτε σκορ. Ωστόσο οι γαλαζοκίτρινοι μπορούν να προκριθούν και με ήττα από την Τσμόκι, εάν καταλάβουν την 3η θέση του ομίλου, ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες (από τους δέκα ομίλους).

phi_1249

Στον όμιλο της Πετρολίνα ΑΕΚ έχουμε στις πρώτες δύο θέσεις τις Γκάζιαντεπ και Κλουζ που έχουν από 9 βαθμούς, ενώ στην τρίτη θέση είναι η ΑΕΚ με 6 βαθμούς όπου ισοβαθμεί με την Πέγεια, με την κυπριακή ομάδα να έχει το πλεονέκτημα.

Οι Λαρνακείς δεν μπορούν να καταλάβουν μία από τις πρώτες δύο θέσεις, συνεπώς θα κυνηγήσουν την πρόκρισή τους ως μία από τις καλύτερες τρίτες ομάδες που θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Για να έχουν πιθανότητες πρόκρισης, θα πρέπει να επικρατήσουν την Τετάρτη μέσα στο «Κίτιον» της Κλουζ. Σε περίπτωση νίκης, τότε οι Λαρνακείς θα έχουν αυξήσουν τις ελπίδες για να βρεθούν στην επόμενη φάση του θεσμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ