aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑπό την Κυβέρνηση στην ΚΟΠ και απ' εκεί πάλι στην Κυβέρνηση

Από την Κυβέρνηση στην ΚΟΠ και απ’ εκεί πάλι στην Κυβέρνηση

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Από την Κυβέρνηση στην ΚΟΠ και από την ΚΟΠ και πάλι στην Κυβέρνηση, για να ληφθεί απόφαση όσον αφορά στο μέλλον του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένο πρωτόκολλο που θα ετοιμάσει και θα παρουσιάσει η ΚΟΠ στις αρμόδιες Αρχές του κράτους, θα κρίνει ουσιαστικά την επόμενη μέρα στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Εφόσον εγκριθεί, θα ανάψει η Ομοσπονδία και το πράσινο φως για να στηθεί και πάλι η μπάλα στη σέντρα.

Άλλωστε, υπάρχουν πρωτόκολλα άλλων χωρών, που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση στο οποίο θα στηριχθεί η ΚΟΠ στο δικό της που θα παρουσιάσει στην Κυβέρνηση. Πληροφορίες μας, κάνουν λόγο πως το πρωτόκολλο που θα ετοιμαστεί είναι βάσει αυτού της Γερμανίας. Η ηγεσία της Ομοσπονδίας θα έχει επικοινωνία τόσο με την ΟΥΕΦΑ όσο και την Ομοσπονδία της Γερμανίας, ώστε να πάρει κατευθυντήριες γραμμές για την ετοιμασία πρωτοκόλλου διεξαγωγής προπονήσεων και αγώνων.

Διαβάστε επίσης: Ιδού το πρωτόκολλο της Μπουντεσλίγκα που παίρνει η ΚΟΠ στην Κυβέρνηση

Παρόλο που το προηγούμενο διάστημα διαφάνηκε πως υπήρχε ισχυρό ρεύμα για διακοπή του πρωταθλήματος, τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή Άτυπη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ αλλά και ακολούθως η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αυξάνουν τις πιθανότητες επανέναρξης του πρωταθλήματος, παρόλο που τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, όπως τονίζει και σε ανακοίνωσή του, θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια πριν τη λήψη τελικής απόφασης για επανέναρξη ή διακοπή του πρωταθλήματος. Επίσης, το γεγονός ότι οι ομάδες άρχισαν από χθες προπονήσεις ανά γκρουπ, βάσει νέου διατάγματος που εκδόθηκε χθες, είναι θετική εξέλιξη προς επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: To παρασκήνιο για την αύξηση των ομάδων στη Γενική Συνέλευση

Για το σκοπό αυτό, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής μαζί με προέδρους σωματείων θα επιδιώξει να έχει άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρμόδιους Υπουργούς για διευκρίνιση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν θέματα υγείας όλων των εμπλεκομένων στο άθλημα του ποδοσφαίρου. Αφού λοιπόν προκύψει η θέση της Κυβέρνησης για το συγκεκριμένο πρωτόκολλο, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ για τη λήψη τελικής απόφασης. Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, είναι η ερχόμενη Παρασκευή 15 Μαΐου.

Της συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου, προηγήθηκε η Άτυπη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ, στην οποία διατυπώθηκαν τοποθετήσεις από τα μέλη της Συνέλευσης. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας απευθύνθηκε στα μέλη της Συνέλευσης.

Καραπατάκης, Πετρίδης και Χαμπουλλάς κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος, καθώς τόνισαν πως η θέση της ΑΕΚ, του ΑΠΟΕΛ και της Ανόρθωσης αντίστοιχα, είναι η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Η Ομόνοια διά μέσου του αναπληρωτή προέδρου, Δημήτρη Γρηγόρη, ζήτησε για άλλη μια φορά εγγυήσεις πως, εάν επαναρχίσει το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί, ενώ παρέθεσε τους όρους που γνωστοποίησε και στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη ο Παπασταύρου.

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αντρέας Σοφοκλέους, ζήτησε επίσης διευκρινίσεις σχετικά με το πρωτόκολλο, τόσο για τον τρόπο διεξαγωγής των προπονήσεων όσο και για την ενδεχόμενη επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Νίκος Κίρζης, παρουσιάστηκε θετικός για να στηθεί ξανά η μπάλα στη σέντρα, ωστόσο ζήτησε επίσης εγγυήσεις για το πρωτόκολλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ