aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑπό την Μπαρσελόνα έως την ΑΕΚ

Από την Μπαρσελόνα έως την ΑΕΚ

Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ απέσπασε την υπογραφή του έμπειρου Ρουβέν Μαρτίνεθ, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να στέλνει υπογεγραμμένο συμβόλαιο χρονικής διάρκειας ενός έτους, με προοπτική ανανέωσης για άλλον ένα χρόνο. Ο Τσάβι Ρόκα γνωρίζει άριστα τον συμπατριώτη του και εμφανίζεται σίγουρος πως, παρά το γεγονός ότι στις 22 Ιουνίου σβήνει 37 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων, μπορεί να αποτελέσει ηγετική φυσιογνωμία.

Μία απλή ματιά να ρίξει κανείς στο βιογραφικό σημείωμα του Μαρτίνεθ εύκολα θα υποθέσει ότι πολύ δύσκολα θα κατηφόριζε στην Κύπρο εάν η πρόταση γινόταν κατά τα προηγούμενα χρόνια. Το κοντέρ του «γράφει» 165 ολόκληρες συμμετοχές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο! Με εξαίρεση ένα δανεισμό του στην Άντερλεχτ κατά το δεύτερο μισό της σεζόν 2016-17, αγωνίσθηκε μονάχα στην ανώτατη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Έμαθε τα μυστικά της θέσης στην Μπαρσελόνα 2 (2003-2007), έχοντας να επιδείξει και δύο συμμετοχές στην ανδρική ομάδα. Ακολούθως παραχωρήθηκε δανεικός στη Ράθινγκ ντε Φερόλ (2007-08), για να ενταχθεί μετά για 2,5 σεζόν στην Καρταχένα (2008-11). Έπειτα έκανε το άλμα για τη Μάλαγα (2011, 2011-12), μέσω της οποίας είχε την εμπειρία της Α’ Κατηγορίας.

Ακολούθησαν άλλα έξι χρόνια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, με εξαίρεση μισή σεζόν που ήταν δανεικός από την Ντεπορτίβο λα Κορούνια στην Άντερλεχτ (2017): Ράγιο Βαγιεκάνο (2012-14), Αλμερία (2014-15), Λεβάντε (2015-16) και Ντεπορτίβο λα Κορούνια (2016-18). Την τελευταία τριετία βρισκόταν στην Οσασούνα (2018-21), βοηθώντας την στην πρώτη σεζόν να εξασφαλίσει την άνοδό της στη Λα Λίγκα, στην οποία βρίσκεται έως σήμερα. Η Οσασούνα τερμάτισε 11η στη λήξασα αγωνιστική περίοδο, με τον Μαρτίνεθ να μην αγωνίζεται κατά το 2021, αφού τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι αντιμετώπισε πρόβλημα στο δάχτυλο.

Αναμένεται στην Κύπρο πριν από την έναρξη της προετοιμασίας για την ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος της μετεγγραφής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ