aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑπό την 1η Αυγούστου μπάλα με μία συνδρομή στην Κύπρο - Τι άλλο συζητείται

Από την 1η Αυγούστου μπάλα με μία συνδρομή στην Κύπρο – Τι άλλο συζητείται

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ

Μόνο οι λεπτομέρειες και τα τελετουργικά απομένουν για την επισημοποίηση της συμφωνίας Cyta-Primetel-Cablenet, ώστε να μπορούν όλοι οι συνδρομητές, ανεξάρτητα από τον πάροχό τους να βλέπουν όλους του αγώνες του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», τα νομικά έγγραφα έχουν ήδη τεθεί στο μικροσκόπιο και φαίνεται να εγκρίνονται. Τελευταία εξέλιξη, είναι η έγκριση από το δ.σ της ΑΤΗΚ της συμφωνίας που επιτεύχθηκε ως προς τις βασικές της πτυχές, ενώ ανατέθηκε σε νομικούς μια δεύτερη ανάγνωση, ώστε να υπάρχει πλήρης έγκριση και στις λεπτομέρειες της συμφωνίας. Αν και η τελική ανάγνωση μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα και καθυστερήσεις, η πιθανότητα αυτή παραμένει για την ώρα μόνο θεωρητική, εξηγούν άμεσα εμπλεκόμενοι στον «Φ».

Κοινός στόχος, που φαίνεται πλέον απόλυτα εφικτός, είναι όπως η επίσημη εμπορική εφαρμογή της συμφωνίας των τριών (Cyta – Primetel – Cablenet) τεθεί ταυτόχρονα σε εφαρμογή από την 1η Αυγούστου, ώστε οι τρεις πάροχοι να διαμορφώσουν τα πακέτα τους και να τα προωθήσουν, με στόχο να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα για όσους θα θέλουν να βλέπουν όλους τους αγώνες, όλων των ομάδων, εντός και εκτός έδρας με μία συνδρομή από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος στις 22 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλοι οι κυπριακοί αγώνες Α’ Κατηγορίας με μια συνδρομή

Καταλύτης για τη συμφωνία, που δεν ήταν εύκολη υπόθεση, ήταν και η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω κορωνοϊού, που επέτρεψε ένα ήρεμο και χωρίς έντονες εξωτερικές παρεμβάσεις διάλογο μεταξύ των επικεφαλής των τριών δικτύων, Ανδρέα Νεοκλέους από την Cyta, Ερμή Στεφάνου από την Primetel και Νικόλα Σιακόλα από την Cablenet.

Ιδιαίτερη ώθηση για την κοινή κατάληξη έδωσε και το γεγονός ότι οι τρεις πάροχοι πρόβλεψαν την αύξηση της κοινωνικής πίεσης που θα υπάρχει στα πρώτα στάδια του πρωταθλήματος, που ξεκινά στις 22 Αυγούστου, λόγω του ότι οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς θεατές και με αυξημένο το ενδιαφέρον για τηλεοπτική θέαση των αγώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έως 2.200.00 ευρώ η αξία ενός αγώνα!

Οι τρεις πάροχοι, βλέπουν ότι η συμφωνία αυτή θα είναι αμοιβαία ωφέλιμη για όλους, ενώ ταυτόχρονα ικανοποιείται το έντονο κοινωνικό αίτημα για να μπορεί ο Κύπριος φίλαθλος να βλέπει όλους τους αγώνες που θέλει, χωρίς να χρειάζεται να τρέχει σε χώρους δημόσιας θέασης (μπούκικα, καφετερίες, μπυραρίες κ.τλ.) ή να έχει περισσότερες από μια συνδρομές. Η συνεργασία των τριών παρόχων, αποτελεί και τον καταλύτη για να μεγαλώσει αισθητά την πίτα των συνδρομών των ψηφιακών τηλεοπτικών πακέτων.

Πολλά νοικοκυριά που έχουν σύνδεση ίντερνετ, αλλά δεν είχαν συνδρομή για τα τηλεοπτικά και ιδιαίτερα τα αθλητικά κανάλια, επειδή θα έβλεπαν από τον πάροχο που είναι συνδρομητές μόνο μέρος των αγώνων και για τους οποίους ενδεχομένως να μην είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τώρα θα επεκτείνουν τις συνδρομές τους και στο αθλητικό περιεχόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο

Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι το καλό κλίμα των διαπραγματεύσεων, η αναγνώριση του κοινού οφέλους αλλά και οι δυνατότητες διεύρυνσης της αγοράς, διεύρυναν και το πεδίο διαλόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», μεταξύ των τριών παρόχων, άνοιξε και ο διάλογος για διαμοιρασμό πρωταθλημάτων και διοργανώσεων άλλων χωρών, που είναι επίσης κατακερματισμένα ανάμεσα στους τρεις.

Αν και ο διάλογος για τα ξένα πρωταθλήματα και διοργανώσεις, βρίσκεται σε εντελώς αρχικό στάδιο, οι ανοικτές πόρτες για συζήτησή του ανοίγουν και αυτή την προοπτική, ώστε να μπορεί ο συνδρομητής ενός δικτύου να βλέπει και το αγγλικό και το ισπανικό και το γερμανικό και το ιταλικό και το γαλλικό πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ