aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑπό τη… γουρουνοκεφαλή στα 500ευρα στον Κρίστιανσεν!

Από τη… γουρουνοκεφαλή στα 500ευρα στον Κρίστιανσεν!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Με 500ευρα και γιουχαΐσματα υποδέχθηκαν τον Τόμας Κρίστιανσεν οι οπαδοί της ΑΕΚ! Συμβαίνουν αυτά και στις… καλύτερες οικογένειες. Σε βαθμό που είναι σύνηθες φαινόμενο στα γήπεδα σε όλο τον πλανήτη. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, οι υποδοχές είναι πολύ χειρότερες. Με κορυφαία, βέβαια, την υποδοχή των οπαδών της Μπαρσελόνα στον Λουίς Φίγκο.

Ήταν τέτοιες ημέρες (21 Οκτωβρίου) το 2000, όταν ο Πορτογάλος ξαναμπήκε στο τερέν του «Καμπ Νου» φορώντας, όμως, τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Είχε προηγηθεί το σίριαλ της μετεγγραφής του και στην Καταλονία δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο ηγέτης τους, ο αρχηγός του, θα πήγαινε ποτέ στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Όταν ο Φλορεντίνο Πέρεθ νίκησε στις εκλογές της Ρεάλ Μαδρίτης, υλοποίησε το προσύμφωνο που είχε αμφισβητηθεί έντονα. Η Ρεάλ πλήρωσε 62 εκατομμύρια  ευρώ, κάλυψε τη ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιο με τη Μπαρσελόνα, απέκτησε τον Φίγκο και η Πριμέρα πήρε φωτιά πριν καν αρχίσει!

Εκατό χιλιάδες οπαδοί της Μπαρσελόνα, που αισθάνονταν προδομένοι, εξαπατημένοι και θεωρούσαν πως ο Φίγκο πουλήθηκε για τα λεφτά. Και τι δεν άκουσε και τι δεν διάβασε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ. Και για τη μαμά του και για τον μπαμπά του και για όλο του το σόι. Μόνο που τα υβριστικά συνθήματα και τα πανό ήταν το λιγότερο. Χιλιάδες αντικείμενα έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη και μαχαίρι και γουρουνοκεφαλή!

Οι ηχηρές μετακινήσεις και οι μετεγγραφές στο ποδόσφαιρο είναι συχνό φαινόμενο. Αντιδράσεις από τους οπαδούς, όπως η χθεσινή εις βάρος του Κρίστιανσεν, είναι το προϊόν των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε η μετακίνηση. Κι ο Χαραλαμπίδης πήγε από τον ΑΠΟΕΛ στην ΑΕΚ, αλλά χθες οι ΑΠΟΕΛίστες τον χειροκρότησαν για την τεράστια προσφορά του. Ουσιαστικά, εκείνο που δεν μπορούν να χωνέψουν οι Λαρνακείς είναι ότι ο Κρίστιανσεν συμφώνησε με τον ΑΠΟΕΛ, ενώ ήταν προπονητής της ΑΕΚ. Την ώρα που οι δύο ομάδες διεκδικούσαν τον τίτλο της πρωταθλήτριας…

Για να είμαστε σωστοί, χθες στο «ΑΕΚ Αρένα» δεν έγινε και τίποτα φοβερό και τρομερό. Οκέι, οι ΑΕΚτζήδες «έλουσαν» τον Κρίστιανσεν με 500ευρα, εκτονώθηκαν για λίγο, αλλά στη συνέχεια παρακολούθησαν το σούπερ ντέρμπι κι εκεί επικεντρώθηκε η προσοχή τους. Οπόταν το θέμα θεωρείται λήξαν. Θα ‘ταν καλό να αποφεύγονται οι ακρότητες, αλλά τέτοια φαινόμενα είναι «πταίσματα» μπροστά στα τόσα άλλα ντροπιαστικά που ταλανίζουν το ποδόσφαιρό μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ