aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑπεβίωσε ο «αίλουρος» Νίκος Πύργος

Απεβίωσε ο «αίλουρος» Νίκος Πύργος

Ο Νίκος Πύργος, από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της Κύπρου στη δεκαετία του 1950 και αστέρι της εποχής του, «έφυγε» προχθές από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Υπερασπίστηκε την εστία της ΕΠΑ Λάρνακος από το 1951 έως το 1960 και υπήρξε από τους στυλοβάτες της ομάδας εκείνη την εποχή.

Η συμβολή του εξαίρετου αυτού τερματοφύλακα στις κατακτήσεις των κυπέλλων από την ΕΠΑ το 1953 και το 1955 υπήρξε τεράστια. Ο Νίκος Πύργος διέθετε εκπληκτική ευλυγισία και εκρηκτικότητα. Λόγω της μεγάλης και καταπληκτικής του ελαστικότητας του απέδωσαν τον χαρακτηρισμό «αίλουρος».

Υπήρξε μεγάλη πάστα τερματοφύλακα με θεαματικές εκτινάξεις και αποκρούσεις, άριστα αντανακλαστικά και μεγάλη αντίληψη. Στην ΕΠΑ, αντικατέστησε τον άλλο εξαίρετο τερματοφύλακα Σταύρο Μαύρο και εν συνεχεία παρέδωσε τη σκυτάλη σε έναν άλλο μεγάλο γκολκίπερ, τον Μάκη Αλκιβιάδη.

Σήμερα με ανακοίνωση της η ΑΕΚ εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη της και τα θερμά της συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους οικείους του Νίκου Πύργου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ