aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑντρέου: «Ανακρίθηκε στην Ισπανία παίκτης που αγωνιζόταν στη Κύπρο»

Αντρέου: «Ανακρίθηκε στην Ισπανία παίκτης που αγωνιζόταν στη Κύπρο»

Νέες… αναταράξεις έχει προκαλέσει στο κυπριακό ποδόσφαιρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ισπανικής ιστοσελίδας «El Confidencial» σχετικά με κύκλωμα στημένων αγώνων, στο οποίο εμπλέκονται, όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ, συγκεκριμένοι κυπριακοί αγώνες, όπως επίσης και ο τέως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Χόρχε Λαρένα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (Super Sport FM 104.0) αναφέρθηκε στο στάδιο που βρίσκεται η υπόθεση, ενώ αποκάλυψε πως Ισπανός ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν στο νησί μας, συνελήφθηκε στην Ισπανία και ανακρίθηκε.

Διαβάστε επίσης: Δημοσίευμα «φωτιά» για 4 στημένα ματς στην Κύπρο με εμπλοκή Λαρένα

Αναλυτικά:

«Ήμασταν ενήμερη. Μας στάλθηκε μήνυμα τον Μάρτιο του 2019, για εμπλοκή παικτών και παραγόντων της πρώτης κατηγορίας. Αυτή η πληροφόρηση προερχόταν από τηλεφωνικές επικοινωνίας Ισπανού ποδοσφαιριστή, ο οποίος τότε αγωνιζόταν στην Κύπρο. Όπως ανέφερε, οι πληροφορίες καταγράφηκαν σε τηλεφωνικές επικοινωνίας. Ωστόσο, αυτό απαγορεύεται στη Κύπρο και έτσι τέθηκε ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας. Δόθηκαν οδηγίες για να γίνει συνάντηση κυπριακών και ισπανικών αρχών. Πραγματοποιήθηκε αυτή η συνάντηση στις 23/7/2019 και σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωπος της Γιούροπολ και της ισπανικής Αστυνομίας. Ανέκριναν τον συγκεκριμένο παίκτη στην Ισπανία όμως δεν προέκυψαν στοιχεία για κάποιο χειραγωγημένο αγώνα. Οι συνομιλίες που έχουν οι ισπανικές αρχές, στάλθηκαν μεταφρασμένες στην κυπριακή Αστυνομία τον Οκτώβριο του 2019. Αφού μελετήθηκε, τέλος του Ιανουαρίου 2020, στάλθηκε στη Νομική Υπηρεσία. Περιμένουμε την γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, είμαστε σε αυτό το στάδιο τώρα. Η συγκεκριμένη πληροφορία αναφέρεται για παίκτες στην Ισπανία και στον συγκεκριμένο παίκτη που αγωνιζόταν στην Κύπρο. Η μαρτυρία που υπήρχε, λήφθηκε με τρόπο που στην κυπριακή Δημοκρατία είναι παράνομος (σ.σ. καταγραφή τηλεπικοινωνιών). Έχουμε στείλει στη Νομική Υπηρεσία το φάκελο με συγκεκριμένα ερωτήματα. Είχε συλληφθεί ο παίκτης στην Ισπανία, κατέθεσε όμως δεν προέκυψε κάτι. Δεν μπορώ να αναφερθώ σε ονόματα. Δεν υπάρχει χρονικό πλαίσιο, υπάρχει συνεργασία της Νομικής Υπηρεσίας και των Ανακριτών. Το 2018 είχαν συλληφθεί αρκετά πρόσωπα στην Ισπανία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ