aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑντωνίου: «Εγώ βάφτισα τον ΠΑΣΠ, να δείξει συγκαταβατικότητα»

Αντωνίου: «Εγώ βάφτισα τον ΠΑΣΠ, να δείξει συγκαταβατικότητα»

Το πρώην μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ, πρώην προπονητής των γαλαζοκίτρινων και παλαίμαχος παίκτης, μίλησε στον Super ΣΠΟΡ FM 104.0 και σχολίασε την κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο λόγω κορωνοϊού και εξέφρασε την άποψη του για το μέλλον του πρωταθλήματος

Ανάμεσα σε άλλα, είπε: «Μοιραία το ποδόσφαιρο έχει πέσει σε δεύτερη μοίρα. Έχουμε ένα πρωτάθλημα που δεν έχει τελειώσει και θα πρέπει να υπακούσουμε τους ειδικούς για να ξέρουμε πότε θα μπορούμε να επιστρέψουμε, με αποτέλεσμα εκεί που θα υπάρχει η δυνατότητα, να γίνουν οι αγώνες. Πιστεύω θα είναι κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες έτσι ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το περίεργο πρωτάθλημα. Κάποιοι θα ευνοηθούν, κάποιοι αδικηθούν, με βάση των νέων συγκυριών που θα προκύψουν».

Kαι πρόσθεσε: «Γίνεται να υπάρξει πρωταθλητής αν δεν τελειώσει το πρωτάθλημα; Κάποιες χώρες που πήραν αυτή την απόφαση είναι εκεί που υπήρχε αρκετή διαφορά ανάμεσα στις ομάδες. Δεν υπάρχει λύση με βάση και το πώς είναι διαμορφωμένα τα πράγματα. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν 6-8 βαθμούς πίσω σε προηγούμενα πρωταθλήματα και το κατέκτησε. Από την άλλη θα σου πει η Ανόρθωση και η Ομόνοια, τώρα προηγούμαστε, τι θα γίνει; Αυτά είναι που συζητούμε και δεν βρίσκουμε δίκαιη διέξοδο. Ελπίζω να εξελιχθούν τα πράγματα καλά και όταν μας δώσουν το “πράσινο φως” η επιστημονική κοινότητα ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Μπορεί να χρειαστεί να πάμε και Ιούλιο».

Σχετικά με το διάστημα το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο χρειάζονται οι ποδοσφαιριστές να επανέλθουν: «Θα χρειαστούν ένα 15ήμερο, 20ημερο, για να είναι σε κατάσταση να παίξουν. Υπάρχει και το άλλο θέμα, αν θα τα βρουν οι παίκτες με τις ομάδες (σ.σ. στο οικονομικό μέρος). Είναι και αυτό το σοβαρό κεφάλαιο. Να υπάρξει μία συγκαταβατικότητα μεταξύ όλων των πλευρών. Και οι παίκτες έχουν το δίκιο τους, και οι ομάδες, που μπορεί να έχουν μηδενιστεί τα έσοδά τους».

Για τον ΠΑΣΠ: «Θέλω να πω κάτι για πρώτη φορά. Τον ΠΑΣΠ εγώ τον βάφτισα, εγώ έκανα το καταστατικό, το 1986. Εγώ αποφάσισα ότι θα τον ονομάσουμε ΠΑΣΠ και έχω συντάξει το πρώτο καταστατικό. Εισηγούμαι στους φίλους μου στον ΠΑΣΠ να δείξουν συγκαταβατικότητα. Δεν πιστεύω ότι είναι η ώρα για παράθεση όλων των επιχειρημάτων και διαπραγμάτευσης. Πρέπει με ανοιχτά βιβλία να συζητήσουν σε ένα πλαίσιο συγκαταβατικότητας, σωστής διαλλαγής, έτσι ώστε να τα βρουν και με τις ομάδες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ