aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑνταγωνισμός… χαμηλότερου επιπέδου

Ανταγωνισμός… χαμηλότερου επιπέδου

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η βαθμολογία μετά από 20 αγωνιστικές φανερώνει ότι, διεξάγεται ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, τέτοιο που αρέσει στον φίλαθλο κόσμο. Οι αποστάσεις είναι μικρές. Παίζει ο πρώτος με τον τελευταίο και δεν έχει σίγουρο τον νικητή όπως συνέβαινε ίσως παλαιότερα. Το στοιχείο αυτό προσδίδει μια ομορφιά και δίνει ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Έχουμε δει «μικρούς» να κερδίζουν «μεγάλους», να τους βάζουν δύσκολα και στον αγωνιστικό χώρο να μην φαίνεται διαφορά δυναμικότητας, με το μπάτζετ της μιας ομάδας να είναι πολλαπλάσιο από την άλλη. Ο ανταγωνισμός λειτουργεί προς όφελος του αθλήματος αφού δίνει ενδιαφέρον και χρώμα στο πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα όμως, έχω την αίσθηση ή μάλλον είμαι σίγουρος ότι, το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος είναι χαμηλότερο σε σχέση με προηγούμενες σεζόν. Και το γεγονός ότι, οι διαφορές των «μεγάλων» με τους «μικρούς» δεν είναι μεγάλες, δεν απέχουν κατά πολύ, δεν σημαίνει ότι πάντα είναι θετικό. Αντιθέτως είναι ενδεικτικό αυτού που λέω ότι, χαμήλωσε το επίπεδο. Ναι μεν υπάρχουν ως μονάδες ποιοτικοί ποδοσφαιριστές αλλά συνολικά δεν είναι του επιπέδου που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια, κι ας διατηρήθηκαν ή ακόμη και αυξήθηκαν οι προϋπολογισμοί κάποιων ομάδων.

Είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει τους συλλόγους και δη αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τον προγραμματισμό, τις επιλογές ποδοσφαιριστών. Πολλές φορές το βιογραφικό των παικτών μπορεί να είναι πολύ καλό αλλά το τι δίνουν στο γήπεδο είναι πολύ διαφορετικό. Άλλωστε, μπάλα παίζουν οι ποδοσφαιριστές και όχι το βιογραφικό που του συνοδεύει. Ο καθένας κρίνεται στο γήπεδο. Βάσει του δείγματος που έχουμε έως τώρα και είναι αρκετά μεγάλο, θεωρώ πως το επίπεδο έχει πέσει, με τον ανταγωνισμό, τις αμφίρροπες αναμετρήσεις και τις διαφορές που είναι μικρές, να το μετριάζουν ως ένα βαθμό.

Αναμένω ως ένα βαθμό, γιατί δεν μπορεί το επίπεδο να αλλάξει αφού θα παίζουν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές, ότι στα πλέι οφ θα δούμε καλύτερα σε θέαμα παιχνίδια, ν’ ανέβει το θέαμα ένα κλικ πιο πάνω. Οι ομάδες της εξάδας να χαρίσουν στον κόσμο και ανταγωνιστικά παιχνίδια αλλά κυρίως να είναι υψηλότερου επιπέδου το θέαμα απ’ ότι μέχρι και σήμερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ