aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑνόρθωση ισχυρή, Ράγιος… αθάνατος! (vid & pics)

Ανόρθωση ισχυρή, Ράγιος… αθάνατος! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Αμάν μία Ανόρθωση! Στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση του κυπέλλου, η ομάδα της Αμμοχώστου επιβλήθηκε της ΑΕΚ στο «ΑΕΚ Αρένα» με 3-1 (49′ Τρισκόφσκι / 5′, 12′ πεν. Ράγιος, 59′ Ολιβέιρα) και συνέχισε την εκπληκτική της αντεπίθεση στις εγχώριες διοργανώσεις. Παράλληλα, οι κυανόλευκοι πήραν και ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (8 Μαρτίου στις 17:00).

Οι κυανόλευκοι διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το προβάδισμά τους από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, παρά την μεγάλη πίεση που έβαλε η ΑΕΚ από το 12’ μέχρι τα μέσα του β’ ημιχρόνου, και παρότι μείωσαν οι κιτρινοπράσινοι στο 49′, είχαν τα… άντερα να διευρύνουν το προβάδισμά τους (59′) και χάρις σε άλλο ένα γκολ στην επανάληψη κατάφεραν να πετύχουν αυτή τη σπουδαία νίκη.

Ποιος είδε την Ανόρθωση και δεν τη φοβήθηκε στο πρώτο μέρος! Το καλύτερο ξεκίνημα εδώ και πάρα πολύ καιρό πραγματοποίησε η «Κυρία» στο «ΑΕΚ Αρένα» και στα πρώτα 12 λεπτά, βρισκόταν ήδη μπροστά στο σκορ με 2-0 με ηγετική εμφάνιση και σκόρερ τον Ράγιος ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του με αφορμή να στηθεί πάρτι στην κερκίδα των φίλων της Ανόρθωσης!

Μόλις στο 5’, ο Ισπανός άσος με συρτό βολέ εκτός περιοχής έπειτα από στρώσιμο της μπάλας και εξαιρετική προσπάθεια του Άλβες. Στο 11’ ο Καρλίτος ανατράπηκε από τον Μοϊσόφ στην περιοχή και ο Γιώργος Νικολάου χωρίς σκέψη υπέδειξε το πέναλτι το οποίο ο Ράγιος μετέτρεψε σε γκολ ένα λεπτό αργότερα (12’).

Παρά την ανέλπιστη αυτή εξέλιξη, η ΑΕΚ δεν το ‘βαλε κάτω. Ήταν καλύτερη μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους και σε αρκετές περιπτώσεις με αποκορύφωμα ένα δοκάρι του Τρισκόφσκι στις καθυστερήσεις, απείλησε την εστία του Κόπριβετς, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να μειώσει.

Στην επανάληψη, οι κιτρινοπράσινοι μπήκαν αποφασισμένοι να μειώσουν νωρίς και τα κατάφεραν στο 49’ με κοντινό πλασέ του Τρισκόφσκι έπειτα από ασταθή απόκρουση του Κόπριβετς σε σουτ του Ακοράν το οποίο κόντραρε (και) στον Ερέρο. Αν και πίεζε η ΑΕΚ για αρκετή ώρα στην επανάληψη, η υπόθεση νίκη κλειδώθηκε από την Ανόρθωση στο 59’ όταν ο Ολιβέιρα με πλασέ από πλάγια εντός περιοχής, διαμόρφωσε το 3-1.

Από τη μία το ισχυρό προβάδισμα και η χαλάρωση από την Ανόρθωση και από την άλλη η ΑΕΚ που φαινόταν να μην έχει δυνάμεις για να επιδιώξει κάτι καλό, ήταν τα αίτια για να παιχθεί μέτριο ματς μέχρι την ολοκλήρωση του.

Ένταση, διακοπές, ωραία ατμόσφαιρα

Μεγάλη ένταση επικράτησε σε αρκετές περιπτώσεις στο παιχνίδι, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να παίζουν με υπέρμετρο ζήλο. Αποτέλεσμα να προκύψουν αρκετές μικρές διακοπές, ο κόσμος να φωνάζει, να αποδοκιμάζει, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε και ο διαιτητής Γιώργος Νικολάου που προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες. Κοντά στις 3.300 οι οπαδοί της ΑΕΚ και περίπου 700 αυτοί της Ανόρθωσης, οι οποίοι δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα. Έστω κι αν κάποιοι παρεκτράπηκαν.

Πιο κάτω το live και η ταυτότητα του αγώνα…

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Κολίνας, Ορτίθ (8′ Χαραλαμπίδης), Μοϊσόφ (27′ Μπόλιεβιτς), Καταλά, Γκαρίδο, Τρουγιόλς, Λαρένα, Λαμπάν (70′ Μυτίδης), Τρισκόφσκι, Ακοράν, Φλοριάν.

Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Σιβού, Ερέρο, Σάντος, Ολιβέιρα, Μίτροβιτς (85′ Οικονομίδης), Βίκτορ, Καρλίτος (58′ Καμπρέρα), Ράγιος, Άλβες (57΄Αγιλάρ).

Σκόρερ: 49′ Τρισκόφσκι / 5′, 12′ πεν. Ράγιος, 59′ Ολιβέιρα.

Κίτρινες: Μόισοφ, Λαρένα / Βίκτορ, Κόπριβετς, Καμπρέρα.

Αποβολές: -/-.

Γήπεδο: «ΑΕΚ Αρένα».

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου.

Α’ βοηθός: Αθηνόδωρος Ιωάννου.

Β’ βοηθός: Δημήτρης Μασιάς.

Τέταρτος: Αγγέλα Κυριάκου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Αργυρού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ