aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑνικανότητα ή σκοπιμότητα; Ο κορυφαίος τα έκανε «μαντάρα» σε 180'

Ανικανότητα ή σκοπιμότητα; Ο κορυφαίος τα έκανε «μαντάρα» σε 180′

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Πριν καλά – καλά βράσουν οι «μηχανές», καθώς διεξήχθησαν μόλις τρεις αγωνιστικές εκ των οποίων οι δύο «κουτσουρεμένες», τα… αίματα άναψαν με αφορμή τις κακές διαιτησίες. Στα πλείστα από τα 13 παιχνίδια των τριών πρώτων αγωνιστικών τα διαιτητικά λάθη έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση αποτελεσμάτων.

Ο κατά τ’ άλλα κορυφαίος διαιτητής στο περσινό πρωτάθλημα, Γιώργος Νικολάου ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στα δύο παιχνίδια που ορίστηκε. Στο ντέρμπι της πρεμιέρας στο Τσίρειο αρνήθηκε καθαρό πέναλτι υπέρ της Ανόρθωσης στον αγώνα με την ΑΕΛ, ενώ στην «Αρένα» ελέγχεται για πολλές αποφάσεις. Ορθώς καταλόγισε τρία πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, όμως ακύρωσε γκολ του Λούφτνερ στο 28’, σε μία φάση που δεν φαίνεται να υποπίπτει σε παράβαση ο Τσέχος αμυντικός της Ομόνοιας. Οι πράσινοι διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για την μη αποβολή του Τέτε στο 58’ για δεύτερη κίτρινη και για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Μίκου από τον Χέφελ στο 94’.

Όταν ο κορυφαίος διαιτητής όπως αναδείχθηκε στην τελετή βραβεύσεων των κορυφαίων της ΚΟΠ υποπίπτει σε τόσο σοβαρά λάθη στα πρώτα δύο παιχνίδια της χρονιάς, αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος του προβλήματος.

Έντονα παράπονα για τη διαιτησία της αναμέτρησης με την Πάφος FC εκφράζει δικαιολογημένα και ο Απόλλων. Ο α’ βοηθός Ιωάννης Λαζάρου ακύρωσε λανθασμένα γκολ του Παπουλή, ενώ ο Νικόλας Νεοκλέους κακώς μέτρησε το δεύτερο γκολ της Πάφος FC, αφού ο Τόρες σκόραρε με το χέρι και με βάση τον νέο κανονισμό είναι παράβαση, ανεξάρτητα με τη θέση του χεριού ή αν δεν ήταν σκόπιμο. Φωνές για τη διαιτησία του Λεόντιου Τράττου ακούστηκαν από Ένωση Νέων Παραλιμνίου και Ανόρθωση.

Ανικανότητα; Ή σκοπιμότητα; Ότι και αν από τα δύο ισχύει το πρόβλημα είναι τεράστιο. Aν ισχύει το δεύτερο… ζήτω που καήκαμε. Αν ισχύει το πρώτο το φαινόμενο θα επαναλαμβάνεται και φέρουν ευθύνη οι αρμόδιοι για το γεγονός ότι δεν επιμορφώνει κατάλληλα τους διαιτητές. Και κάτσε να πείσεις τον φίλαθλο κόσμο που ολοένα και περισσότερο γυρίζει την πλάτη στο κυπριακό ποδόσφαιρο ότι τα αποτελέσματα κρίνονται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ