aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑγγλία: Διακοπή λόγω ρατσιστικής επίθεσης, παρόντες πέντε Κύπριοι παίκτες

Αγγλία: Διακοπή λόγω ρατσιστικής επίθεσης, παρόντες πέντε Κύπριοι παίκτες

Ό,τι δεν συνέβη στο ματς της Βουλγαρίας με την Αγγλία για τα προκριματικά του Euro 2020, συνέβη χθες στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Το ματς για τον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας μεταξύ της Χάρινγκεϊ και της Γέοβιλ βρίσκεται στο 64ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι κερδίζουν πέναλτι. Οι οπαδοί τους σε μια προσπάθεια να ρίξουν την ψυχολογία του αντίπαλου τερματοφύλακα, Βάλερι Ντάγκλας Παγιέτα, αρχίζουν να πετούν αντικείμενα και να φωνάζουν ρατσιστικές ύβρεις.

Ο Μέρφι εκτελεί το πέναλτι και ευστοχεί, ωστόσο ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είναι εμφανώς επηρεασμένος απ’ όσα έχουν προηγηθεί. Ο αρχηγός της Γέοβιλ πάει προς τους οπαδούς και προσπαθεί να τους ηρεμήσει, ενώ οι παίκτες των δύο ομάδων αποχωρούν για τα αποδυτήρια.

Η προσπάθεια να αποχωρήσει ο κόσμος από το γήπεδο για να συνεχιστεί η αναμέτρηση απέτυχε καθώς οι οπαδοί ήταν κάθετα αρνητικοί στο σενάριο της αποχώρησής τους κι έτσι αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του ματς και έτσι το ματς διακόπηκε οριστικά. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων επέστρεψαν αργότερα στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να περάσουν μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Χάρινγκεϊ Μπόρο αγωνίζονταν ως βασικοί οι Κύπριοι Γιώργος Αρέστη, Στέλιος Δημητρίου, Δημήτρης Φροξυλιάς, Άθως Σολωμού, ενώ ο Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου ήταν στον πάγκο.  Στον λογαριασμό της Χάρινγκεϊ στο Twitter, επικρατεί χαμός και το συβάν αυτό καταδικάζεται πολύ έντονα (κλικ εδώ)!

Προπονητής είναι ο Αγγλοκύπριος Τομ Λοϊζου, ο οποίος έκανε και δηλώσεις. «Δεχτήκαμε την ποινή του πέναλτι και ο τερματοφύλακάς πήγε στην πλευρά του τέρματός του για να πιει νερό και ακολούθως έριξε το μπουκάλι στο έδαφος (σ.σ. εκεί που συνήθως τα έχουν κοντά τους οι τερματοφύλακες). Ένα δεύτερο μπουκάλι ρίχτηκε σε αυτόν και λίγο πριν από αυτό υπήρχαν και κάποια αρνητικά λόγια που του είπαν επίσης οι αντίπαλοι οπαδοί. Ο διαιτητής σταμάτησε το παιχνίδι. Είδε το μπουκάλι που ρίχτηκε και έπειτα ένα αντικείμενο ρίχτηκε στο γήπεδο, το οποίο έπληξε τον τερματοφύλακα», είπε και συνέχισε:

«Τότε υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση. Πήραν την μπάλα εκτέλεσαν το πέναλτι και σκόραρε αυτός που το ανέλαβε. Τότε ο Κόμπι Ρόου της ομάδας μου, πήγε να βγάλει την μπάλα από το πίσω μέρος του δικτύου (σ.σ. για να πάει στο κέντρο) και ένας από τους παίκτες τους, προσπάθησε να του πάρει την μπάλα. Κάποιος προσπάθησε να καθυστερήσει το ξεκίνημα και ο άλλος προσπάθησε να συνεχίσει το παιχνίδι. Ο Κόμπι Ρόου κακοποιήθηκε ρατσιστικά επίσης. Η πλειοψηφία των παικτών το άκουσε. Ο διαιτητής είπε ότι δεν το άκουσε».

«Αλλά υπήρχαν περισσότερα από ένα άτομα που το άκουσαν. Οι παίκτες του Γέοβιλ Τάουν προσπάθησαν να ηρεμήσουν τους οπαδούς. Είδα το αποτέλεσμα που είχε για τον Κόμπι Ρόου και μερικούς άλλους παίκτες», πρόσθεσε και ακτέληξε.

«Ο διαιτητής προσπαθούσε να ξαναρχίσει το παιχνίδι. Υπήρξε μια ομάδα παικτών στο πέναλτι και κοίταξε στο πρόσωπο τον Κόμπι και τον αρχηγό μας και περπάτησα στο γήπεδο και είπα στον διαιτητή ότι “παίρνω τους παίκτες μου στα αποδυτήρια μέχρι να το διαλέξετε τι θα γίνει”».

Η ενδεκάδα της Χάρινγκεϊ:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ