aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑνακοινώθηκε ο Χαραλαμπίδης, πόστο σε Δαμιανού, Γιοβάνοβιτς, Μηνά και Σατσιά

Ανακοινώθηκε ο Χαραλαμπίδης, πόστο σε Δαμιανού, Γιοβάνοβιτς, Μηνά και Σατσιά

Η ΚΟΠ ανακοινώνει ότι οι ακόλουθοι προπονητές αναλαμβάνουν θέσεις Ομοσπονδιακών στις Εθνικές μας ομάδες:

-Βοηθός του Γιόχαν Βάλεμ στην Εθνική Ανδρών, αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης. Αντικαθιστά το Γιάννο Οκκά. Ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης (25 Ιουλίου 1981) διετέλεσε επί σειρά ετών ποδοσφαιριστής και αρχηγός της Εθνικής Κύπρου, με την οποία αγωνίστηκε 94 φορές. Ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 2017 και τα δύο τελευταία χρόνια, ασχολείτο με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της ΚΟΠ.

-Προπονητής στην Εθνική Ελπίδων Κ21 αναλαμβάνει ο Σάββας Δαμιανού. Αντικαθιστά το Νίκο Ανδρονίκου. Ο Σάββας Δαμιανού (22 Μαΐου 1979) διετέλεσε για ένα χρόνο προπονητής στην Εθνική Ομάδα Νέων U19 και τώρα, ανεβαίνει στην Εθνική Ελπίδων. Στο παρελθόν, εργάστηκε ως προπονητής στον ΑΣΙΛ Λύσης και στην Αλκή Ορόκλινης.

-Προπονητής στην Εθνική Νέων Κ19 (ηλικία 2002) αναλαμβάνει ο Σάσα Γιοβάνοβιτς. Αντικαθιστά το Σάββα Δαμιανού. Ο Σάσα Γιοβάνοβιτς (18 Ιουνίου 1974) γεννήθηκε στη Σερβία και απέκτησε και την Κυπριακή υπηκοότητα αφού βρίσκεται στη χώρα μας από το 1996. Πρωτοήρθε στην Κύπρο ως ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης. Εργάστηκε ως προπονητής μεταξύ άλλων στην Πάφο, την ΕΝΠ, τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και σε αρκετές ομάδες μικρότερων Κατηγοριών.

-Προπονητής στη νεοσύστατη Εθνική Νέων Κ18 (ηλικία 2003) αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Μηνά. Ο Κωνσταντίνος Μηνά (1η Μαΐου 1974) αγωνίστηκε για μια δεκαετία στην ΑΕΚ Λάρνακας (1999-2009). Από το καλοκαίρι του 2018 είναι στο τεχνικό τιμ της Νέας Σαλαμίνας, στη θέση του Α’ βοηθού προπονητή. Σε συνεννόηση με την ομάδα του, θα αναλάβει τα καθήκοντα του στην Εθνική, όταν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με τη Νέα Σαλαμίνα.

-Προπονητής στην Εθνική Παίδων Κ16 (ηλικία 2005) αναλαμβάνει ο Μαρίνος Σατσιάς. Αντικαθιστά τον Αντριέν Χατζηαλεξάνδρου. Ο Μαρίνος Σατσιάς (24 Μαΐου 1978) διετέλεσε επί σειρά ετών βασικός στέλεχος και εκ των αρχηγών της Εθνικής Κύπρου με την οποία αγωνίστηκε συνολικά 65 φορές. Ως ποδοσφαιριστής, ήταν για μια περίπου εικοσαετία στο ΑΠΟΕΛ στο οποίο ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2014. Ως προπονητής εργάστηκε στον Εθνικό Λατσιών, στην Ομόνοια Αραδίππου και στην Αναγέννηση Δερύνειας.

Ο Άγγελος Τσολάκης παραμένει στη θέση του προπονητή της Εθνικής Γυναικών και ο Άθως Στυλιανού παραμένει στη θέση του προπονητή της Εθνικής Futsal.

Οι προπονητές της Κ17 (ηλικία 2004)  και της Κ15 (ηλικία 2006)  θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το μήνυμα της Ομοσπονδίας: «Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους νέους Ομοσπονδιακούς προπονητές. Ευχαριστούμε τους προπονητές που αποχωρούν για την προσφορά τους στις Εθνικές μας ομάδες και του ευχόμαστε ότι καλύτερο στη μετέπειτα πορεία τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ