aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑναγκαίοι οι Σατσέτι και Λαρένα

Αναγκαίοι οι Σατσέτι και Λαρένα

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 17.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744744

Ο Απόλλων ηττήθηκε όχι γιατί δεν ήταν καλός, αλλά γιατί η ΑΕΚ δεν τον άφησε να παρουσιάσει στο γήπεδο ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που κουβαλά ως ομάδα. Λες και ήταν ένας αγώνας προετοιμασίας που οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή προσπαθούσαν να μάθουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Όσο και να υποστηρίζουν αρκετοί για το βάθος που διατηρεί μια ομάδα, η αλήθεια είναι πως κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι αναντικατάστατοι για να υπάρχει αρμονία. Και η απουσία του Σατσέτι ήταν εμφανής.

Ο Άλαν δε μπόρεσε να ανταποκριθεί στον ρόλο του, ο Ντα Σίλβα χάθηκε μεταξύ της καλής κυκλοφορίας της ΑΕΚ και ο Μάρκοβιτς έψαχνε τον ρόλο του στο χορτάρι. Απέναντι σε ομάδα που είναι από τις καλύτερες στην Κύπρο, ειδικά όταν ο Λαρένα έχει κέφια, ήταν δύσκολο να ανταποκριθεί. Η ταχύτητα των γηπεδούχων ήταν ένα «κλικ» πάνω από τον αντίπαλό τους.

Οπότε, για να επιστρέψουμε στο ερώτημα, αν ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει την αποδοτικότητα της ομάδας του, η απάντηση είναι εύκολη. Δεν υπάρχει στα αποδυτήρια του Απόλλωνα άλλος ποδοσφαιριστής με τα ανασταλτικά χαρίσματα του Σατσέτι συν βεβαίως και τη χημεία που έχουν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται δίπλα του. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της ΑΕΚ. Ο Λαρένα μεγαλώνει (είναι στα 36 του) και δεν είναι δυνατό να έχει σταθερή απόδοση σε όλους τους αγώνες.

Όταν σπάζει η «αλυσίδα» σε μια ομάδα χρειάζεται να λειτουργήσουν γρήγορα τα αντανακλαστικά των άλλων ποδοσφαιριστών για να διατηρηθεί σε ψηλά επίπεδα. Όπως για παράδειγμα είχαμε το απόγευμα του Σαββάτου στην περίπτωση του ΑΠΟΕΛ. Ο Εμπεσίλιο είναι πίσω σε απόδοση, ο Ζαχίντ δεν είναι ο ίδιος που μας συστήθηκε από την αρχή της σεζόν και παρ’ ότι δεν υπάρχουν αντικαταστάτες που να μπορούν να φτάσουν στα «κυβικά» τους, εντούτοις πανηγύρισαν τη νίκη. Γιατί; Γιατί η ποιότητα της ΑΕΛ δεν είναι ίδια με εκείνην της ΑΕΚ και επιπλέον η ομάδα της Λεμεσού έπαιζε εκτός έδρας. Δεν το έχει ούτε το γκολ στο αίμα του ο Σασί.

Το θέμα μου εδώ δεν έχει να κάνει με την απουσία ενός ποιοτικού ποδοσφαιριστή, αλλά περισσότερο στην ανάγκη του προπονητή να βρει τον κατάλληλο που θα μετριάσει κάπως την κατάσταση όταν η ομάδα υποχρεώνεται να στηρίξει το παιχνίδι της στα χαρακτηριστικά του. Στην ΑΕΚ μπορεί να μοιραστούν οι ευθύνες από άλλους ποδοσφαιριστές, στον Απόλλωνα τα πράγματα είναι δυσκολότερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ