aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑν πήγαιναν έγκαιρα στην Αστυνομία μετά τις ενέσεις, θα γινόταν η δουλειά;

Αν πήγαιναν έγκαιρα στην Αστυνομία μετά τις ενέσεις, θα γινόταν η δουλειά;

Οι αρνητικά επηρεαζόμενοι ποδοσφαιριστές από ουσίες απαγορευμένες (ενέσεις, ορούς και χάπια) έπρεπε να μιλήσουν συντομότερα και εάν έδιναν έγκαιρα δείγματα ούρων, τριχών και αίματος, ίσως να ήταν πιο εύκολο να ανιχνευτούν στον οργανισμό τους οι απαγορευμένες ουσίες. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από το ντοκιμαντέρ από το γάλλο-γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARTE.

Διαβάστε επίσης: Φραγκέσκου: «Καιγόταν το κορμί μας από τις ενέσεις, με έδιωξαν σαν σκύλο»

«Η υπόθεση θεωρήθηκε ότι έληξε από την Αστυνομία, η οποία δεν εμβάθυνε το θέμα και έκλεισε την υπόθεση πριν να γνωρίζει τα ιατρικά αποτελέσματα και την άποψη του υπουργείου υγείας», είπε ο Σπύρος Νεοφυτίδης. Σ’ αυτό το θέμα, ο Φραγκέσκου ανέφερε ότι η αστυνομία «δεν εξέτασε καθόλου στην υπόθεση. Προσπάθησα να τους δώσω μια φωτογραφία του φαρμάκου (σ.σ. που χρησιμοποίησαν για τις ενέσεις), αλλά δεν το κράτησαν ως τεκμήριο».

Διαβάστε επίσης: Υπάρχει Κράτος; Υπάρχει ανώτατη αθλητική αρχή;

Αλήθεια όμως… Ακόμη και να γίνονταν αυτά, με την μειωμένη εμπιστοσύνη που υπάρχει προς την Αστυνομία και το Κράτος, θα υπήρχε η κινητοποίηση που έπρεπε; Θα έβρισκε η Αστυνομία την άκρη του νήματος για να φθάσει στην… πηγή του κακού και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Δυσκολάκι…

Διαβάστε επίσης: Ντοκιμαντέρ με αποκαλύψεις που προκαλούν ντροπή για το ντόπινγκ στην Κύπρο

Το όλο θέμα απασχόλησε την κυπριακή κοινωνία για αρκετές εβδομάδες, ενώ οι καταγγελίες έφτασαν μέχρι την UEFA και την FIFPro, οι οποίες ζήτησαν από την ΚΟΠ όπως προβεί σε έρευνα. Στο τέλος της ημέρας, αποδείχτηκε ότι το θέμα των ιατρικών πρακτικών στο κυπριακό ποδόσφαιρο χρίζει ιδιαίτερης προσοχής και αναδιοργάνωσης, αφού υπάρχουν περιπτώσεις όπου είτε δεν ακολουθούνται οι ενδεδειγμένες ιατρικές πρακτικές, είτε υπάρχουν ομάδες που καταπατούν τους κανόνες αντί-ντόπινγκ.

Διαβάστε επίσης: Δεν βάζεις ένεση; Δεν θα είσαι στην ενδεκάδα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ