aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑν ενώσετε δυνάμεις, μπορεί…

Αν ενώσετε δυνάμεις, μπορεί…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η διαιτησία για άλλη μια αγωνιστική βρέθηκε στο προσκήνιο. Τα πιο έντονα παράπονα της αγωνιστικής προέρχονται από τον Εθνικό, που (δικαιολογημένα) φωνάζει για το πέναλτι που δεν του καταλογίστηκε στο τέλος του αγώνα. Παράπονα εξέφρασε και η ΑΕΛ, για το χρώμα της κάρτας που θα έπρεπε να αντικρίσει ο Στόιτσεφ στην ανατροπή που έκανε στον Ουέλινγκτον και κέρδισε το πέναλτι αλλά και για φάουλ που έγινε στο ξεκίνημα της φάσης που ο Εθνικός ζήτησε πέναλτι.

Δυστυχώς, οι διαιτητές μας είναι αδιόρθωτοι. Και πώς να μην είναι από τη στιγμή που δεν τιμωρούνται παραδειγματικά. Την αμέσως επόμενη αγωνιστική που ένας διαιτητής θα κάνει χοντρά λάθη, ίσως ορισθεί τέταρτος (αυτή είναι η τιμωρία του) και ακολούθως να σου και πάλι ο ορισμός του ως πρώτος διαιτητής.

Άκουγα χθες το πρωί τον Κίκη Φιλίππου στον supersport-fm να ωρύεται για τη διαιτησία του Αβραάμ Τσούκκα και το μη καταλογισμό του πέναλτι στο 90ό λεπτό. «Τη μια φορά λέει ο διαιτητής ήταν ανθρώπινο λάθος, την άλλη φορά λέει του έφυγε. Δεν μπορούμε να βρίσκουμε δικαιολογίες», είπε με έντονο ύφος.

Και ακολούθως, σε ερώτηση αν θα προχωρήσει ο Εθνικός σε καταγγελία του Τσούκκα, υπογράμμισε: «Γιατί να τον καταγγείλω αφού τίποτα δεν θα γίνει;». Και κατέληξε: «Συμφωνώ με κάποια πράγματα που είπε ο πρόεδρος της Ομόνοιας και ειλικρινά θα προσπαθήσω να έχω επαφή μαζί του».

Με αφορμή την τελευταία τοποθέτηση του Κίκη Φιλίππου, να σημειώσω: Κάθε φορά που αδικείται μια ομάδα από τη διαιτησία, βγαίνει ο πρόεδρος ή εκπρόσωπός της και φωνάζει. Προσπερνά όμως το γεγονός ότι την περασμένη βδομάδα ενδεχομένως η διαιτησία με τα λάθη της να ευνόησε την ομάδα του και κάποιος άλλο παράγοντας φώναζε.

Γιατί, όπως όλοι σε κάποια ματς αδικούνται από λάθη της διαιτησία, σε κάποια άλλα ευνοούνται. Το θέμα είναι πώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα, οι αδυναμίες της διαιτησίας, και η εξεύρεση τρόπων να δοθεί λύση, ένα τέλος.

Τώρα που ο Κίκης Φιλίππου αισθάνεται αδικημένος θυμήθηκε τον πρόεδρο της Ομόνοιας. Γιατί δεν βγήκε να συμφωνήσει με τον Τζιωνή προηγουμένως και τον θυμήθηκε τώρα που αδικήθηκε. Αυτό που έχουν να κάνουν τα σωματεία, οι παράγοντες, είναι να ενώσουν δυνάμεις και όχι να φωνάζουν σποραδικά όποτε νιώθουν έντονα το αίσθημα της αδικίας. Τότε, μπορεί να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ