aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΆλβες: «Δούλευα αλλά δεν πληρωνόμουν!» (βίντεο)

Άλβες: «Δούλευα αλλά δεν πληρωνόμουν!» (βίντεο)

Την μεγάλη έρευνα που διενήργησε η FIFPro (στην οποία μετείχαν και τα μέλη του ΠΑ.Σ.Π.), για τις εργασιακές συνθήκες των ποδοσφαιριστών, κλήθηκε να σχολιάσει o πρώην ποδοσφαιριστής της Barcelona και νυν της Juventus, Dani Alves. Θυμίζουμε ότι γενικά η έρευνα έθιξε τις αρνητικές συνθήκες εργασίας των ποδοσφαιριστών (καθυστέρηση ή μη καταβολή μισθών, απειλές, απουσία σχεδίου υγείας κι ασφάλισης),  με την Κύπρο να έχει περίοπτη θέση σε κάποιες αρνητικές κατηγορίες.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Κι εγώ δούλευα αλλά δεν πληρωνόμουν σε μία από τις ομάδες που αγωνίστηκα. Η ομάδα δεν είχε χρήματα, πάλευε για να επιβιώσει. Δουλεύεις σκληρά και δεν πληρώνεσαι!»

«Ο εργαζόμενος (ποδοσφαιριστής) πρέπει να πληρώνεται διότι κι άλλα άτομα εξαρτώνται από αυτόν».

«Υπάρχουν φίλοι μου ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο πιο ψηλό επίπεδο που κι αυτοί ακόμη δεν πληρώνονται τουλάχιστον στην ώρα τους».

«Το ποδόσφαιρο πλέον δεν κοιτά το καλό των ποδοσφαιριστών αλλά έχει γίνει μια επιχείρηση στην οποία οι ιδιοκτήτες κοιτάνε το κέρδος τους».

«Το φαινόμενο του κακού χειρισμού των ποδοσφαιριστών από τους εργοδότες πρέπει να μας προβληματίσει όλους, σε παγκόσμιο επίπεδο και σε όλες τις κατηγορίες από χαμηλά στα ψηλά. Διότι οι καλοί ποδοσφαιριστές κτίζονται σ τα χαμηλότερα επίπεδα και κατηγορίες».

Μπορείτε να δείτε το το βίντεο με όλες τις δηλώσεις του περί του θέματος ΕΔΩ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ