aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΆλλο πάλι και τούτο…

Άλλο πάλι και τούτο…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πραγματικά, δεν ξέρω εάν θα βγούμε από μέσα. Και πότε, επιτέλους, θα καθαρίσει το… χάος με τους κόκκινους φακέλους που κατατρέχουν το ποδόσφαιρό μας. Το πολύκροτο θέμα με τους ύποπτους για χειραγώγηση αγώνες, έγινε δυστυχώς τμήμα της ζωής του κυπριακού «φούρπου». Για λίγο πάμε να ηρεμήσουμε και μετά, ξανά από την αρχή η ίδια ιστορία. Και να΄ σου εκ νέου η κουβέντα για κάτι «Ασιάτες» που μας έβαλαν στο μάτι και θέλουν να διαλύσουν το ποδόσφαιρό μας!

Ας σοβαρευτούμε, λέω εγώ, διότι κάθε τρεις και λίγο γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι. Με τις δεκάδες υποθέσεις που πήγαν στην Αστυνομία και άλλες τόσες που δεν πήγαν, πραγματικά ξύνεις το κεφάλι όταν ακούς τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Σαββίδη, να αναφέρεται «σε τεχνικά στοιχεία που ενδεχομένως να μην είναι απολύτως κατανοητά», γι΄αυτό και η κάθοδος Κλιμακίου της ΟΥΕΦΑ ώστε να μας δώσει τα… φώτα του.

«Θα συζητήσει με τους ανακριτές και με την ηγεσία της Αστυνομίας για το πώς ετοιμάζονται οι φάκελοι, πώς λαμβάνονται οι πληροφορίες και ποια χρήση μπορεί να γίνει αυτών των πληροφοριών», είπε ο υπουργός χθες στον Active (107.4 & 102.5). Μάλιστα, πρόσθεσε πως σημαντικό θέμα είναι με ποιο τρόπο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η οποιαδήποτε μαρτυρία υπάρχει στους φάκελους ώστε να στοιχειοθετηθούν υποθέσεις στο δικαστήριο. Άντε να δούμε αυτήν τη φορά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, όταν τα «τεχνικά στοιχεία» γίνουν απολύτως κατανοητά από όλους!

Θαρρώ πως η κατάσταση, όπως φαίνεται, έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο κρίσης που δεν μπορούμε να πράξουμε κάτι άλλο. Η υποσχόμενη από πολλούς κάθαρση του κυπριακού ποδοσφαίρου δεν έρχεται και μετά ορισμένοι, αναζητούν (και κάνουν έρευνες) για να βρουν τους λόγους που η προσέλευση του κόσμου στις κερκίδες, μειώνεται. Επείγει, κύριοι, η διαλεύκανση υποθέσεων διαφθοράς και χειραγώγησης αγώνων. Δεν υπήρξε αποτέλεσμα των ερευνών γιατί σχεδόν ποτέ οι Αρχές δεν ασχολήθηκαν και τόσο σοβαρά με το ζήτημα.

Πολύ καλά τα είπε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στη «Γιορτή των Αρίστων» της ΕΑΚ. Το ζητούμε από εδώ και πέρα είναι να αλλάξουν κάποια πράγματα που παρέμειναν απελπιστικά ίδια καθώς τα στημένα παιχνίδια παραμένουν πάγια πραγματικότητα. Γιατί καταντήσαμε να μιλάμε για τη «βρώμικη» πλευρά της «στρογγυλής θεάς» και όχι την άλλη, την «αστραφτερή» πλευρά. Από λόγια χορτάσαμε, κύριοι…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ