aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Ακούω Γκέραρντ και θυμάμαι αυτό το συμβάν»

«Ακούω Γκέραρντ και θυμάμαι αυτό το συμβάν»

Στον Active και στην εκπομπή «Τα λέμε όλα» μίλησε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΚ, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης με αφορμή τον θάνατο του Ευγένιου Γκέραρντ και την παρουσία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή στην κηδεία που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κρήτη.

Για το γεγονός ότι χθες έδωσε το παρών του στην κηδεία του Γκέραρντ: «Είχα την τιμή και την ευκαιρία να είμαι παρών σε μια μέρα που κηδεύτηκε ο Γκέραρντ, ο οποίος άφησε το στίγμα του, όχι μόνο στην Κρήτη, στην Κύπρο και στην Ελλάδα, αλλά και στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Αγαπήθηκε από τους Κύπριους. Η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερη, συγκινήθηκα, έκλαψα γιατί έμαθα πολλά από αυτόν, ήταν προπονητής μου. Είχα την τιμή να κατακτήσω μαζί του το πρώτο μου πρωτάθλημα. Υπήρχαν επικήδειοι λόγοι από διάφορους με ιδιαίτερες οι αναφορές για τον άνθρωπο Γκέραρντ, βοηθούσε οικογένειες, είχε ευαισθησίες στα παιδιά. Πάντα έλεγε ότι νιώθει Έλληνας. Εκθείαζε το χωριό του, την Ελιά. Ήταν ο μακροβιότερος προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα, ήταν στον ΟΦΗ, κατέκτησε κύπελλο, έπαιξε στην Ευρώπη. Όλο το χωριό και οι Κρητικοί τον αγαπάνε, και όλοι ήταν εκεί. Υπήρχαν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές που εξαιτίας του έπαιξαν ποδόσφαιρο σε πιο ψηλό επίπεδο. Πολλοί προπονητές. Αγαπήθηκε πάρα πολύ και από το τοπικό χωριό. Έπιναν νερό στο όνομα του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε λαϊκό προσκύνημα η σωρός του Γκέραρντ

Τι θυμάται από τον Γκέραρντ: «Ήταν άνθρωπος. Αγαπούσε τους ποδοσφαιριστές, τους συνεργάτες του. Ήταν αναμορφωτής. Όπου πήγαινε ήθελε να αφήσει το στίγμα του. Ήθελε να σπρώξει τον ΑΠΟΕΛ να πάρει το πρωτάθλημα μετά από καιρό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δάκρυσαν οι πέτρες: Το ύστατο χαίρε στον Γκέραρντ (pic)

Το πρώτο πράγμα που θυμάμαι όταν ακούει το όνομα του: «Μια ιστορία. Όταν ήμασταν στο ξενοδοχείο πριν από κάποιο αγώνα, εμείς παίζαμε χαρτιά, ήρθε μας είδε στο δωμάτιο και μετά τον αγώνα μας είπε: “Εσείς θα έρθετε για προπόνηση στις 5:30. Στις 6 ξεκίνησε ο προπόνηση, και μας είπε: “Ξεκινάτε να τρέχετε”. Αρχίσαμε και στην πρώτη στροφή μας είπε: “Σταματάτε και πηγαίνετε μέσα”. Ήταν ένα συμβάν το οποίο πάντα θα θυμάμαι. Προτίμησε να μας περάσει το μήνυμα του με αυτόν τον τρόπο παρά να μας πει κάποια πράγματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τo τελευταίo αντίο του «Μπίδη» στον Γκέραρντ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ