aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΑγχώθηκε, ίδρωσε αλλά πάει Σόφια με δεύτερη νίκη η ΑΕΚ!

Αγχώθηκε, ίδρωσε αλλά πάει Σόφια με δεύτερη νίκη η ΑΕΚ!

Αρκετό ιδρώτα, άγχος και πίεση χρειάστηκε η ΑΕΚ για να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στον β΄προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Λαρνακείς επικράτησαν με 1-0 της Πετροκούμπ στη Moλδαβία και σε συνδυασμό με τη νίκη 1-0 στην «Αρένα» εφτά βράδια πριν προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το γκολ της ΑΕΚ προήλθε με αυτογκόλ του Ποτιρνίτσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από γύρισμα του Ασούμπρε και ασταθή απόκρουσε του τερματοφύλακα των Μολδαβών, Αφράμ. Η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ ήταν καταφανώς ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, ήλεγξε απόλυτα την κυκλοφορία της μπάλας και έφτασε με αξιώσεις στην εστία του Αβράμ και είχε ως σημαντικότερη στιγμή το δοκάρι του Τέτε στο 32’.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο γηπεδούχοι ήταν πιο απαιτητικοί στα πρώτα λεπτά και με μπροστάρη τον Άμπρος απείλησαν τρεις φορές σε διάστημα οκτώ λεπτών την εστία του Τόνιο. Σταδιακά η ΑΕΚ κέρδισε εκ νέου την πρωτοβουλία των κινήσεων και την ίδια ώρα να κρατήσει μακριά από την εστία της τους Μολδαβούς.

Στο 90+2 μετά από πάσα του Τρισκόφσκι ο Ασούμπρε βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Πετροκούμπ έκανε το σουτ ο Αβράμ απέκρουσε ασταθώς και η μπάλα αφού κτύπησε στο πόδι του Ποτιρνίτσε κατέληξε στα δίκτυα.

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στον β’ προκριματικό γύρο τη Λέφσκι Σόφιας, η οποία προκρίθηκε με δύο νίκες (2-0 εκτός έδρας και 2-0 εντός έδρας) επί της Ρούζενμποργκ Σλοβακίας.

Πετροκούμπ (Λίλιαν Ποπέσκου): Αβράμ, Ντζόμο, Μούντρατς, Ποτιρνίτσε, Σλίβτσα, Ντζου, Κογιοτσάρι, Τζαρντάν (71′ Μπογκτάνοβιτς), Μπέγιαν, Τάρας, Άμπρος.

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Τόνιο, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ, Γκονθάλεθ, Χέφελ (90′ Ασούμπρε), Ακοράν (77′ Ρουίθ), Σάστρε, Κάσες, Τέτε, Γιάννου (82′ Φλοριάν), Τρισκόφσκι.

Σκόρερ: 90+2 Ποτιρνίτσε (αυτογκόλ)

Κίτρινες: Ντζου / Kάσες

Αποβολές: – / –

Διαιτητής: Νόβακ Σίμοβιτς (Σερβία)

Βοηθοί διαιτητές: Μπόγιαν Μπάνοβιτς και Μίλος Μίσκελτζιν

4ος διαιτητής: Μομσίλο Μάρκοβιτς



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ