aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑυτός είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ!

Αυτός είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ!

Ενώ όλοι ανέμεναν ότι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ θα ήταν ο Γιουίς Καρέρας, ανακοινώθηκε το όνομα του εκλεκτού του Τσάβι Ρόκα. Το όνομα αυτού Ιμανόλ Ιδιάκεθ.

Πρόκειται για 44χρονο τεχνικό με αρκετές εμπειρίες σε μικρές ομάδες της Ισπανίας και κυρίως της Σεγκούντα Ντιβιζιόν Β’, δηλαδή της τρίτης τη τάξει κατηγορίας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το συμβόλαιό του θα είναι διάρκειας δύο σεζόν.

Ο 44χρονος (14/3/1972) Βάσκος τα δύο τελευταία χρόνια είναι προπονητής της Γέιδα Εσπορτίου και η άφιξή του στην Κύπρο αναμένεται μόλις ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις με την ομάδα του στο πρωτάθλημα της Σεγκούντα Β’.

Τα προηγούμενα χρόνια εργάστηκε σε Σοσιεδάδ B, Πόλι Εχίδο, Γκιχουέλο, Ουνιόν και Τολέδο. Ως ποδοσφαιριστής άρχισε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Σοσιεδάδ και ακολούθως αγωνίστηκε σε Μπεασαΐν, Αβιλές, Μπούργκος, Θιουδάδ Μούρθια, Λιναρές, Χιρόνα και Ρέους.

Πλέον το μέγα ερώτημα είναι πότε θα αναλάβει τις προπονήσεις της ΑΕΚ ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Η απάντηση για την ώρα δεν μπορεί να δοθεί και αυτό γιατί η Γέιδα έχει υποχρεώσεις που είναι πιθανό να «τραβήξουν» μέχρι και τις 26 Ιουνίου. Τέσσερις ημέρες δηλαδή πριν από τον πρώτο επίσημο αγώνα της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η Γέιδα συμμετέχει στα πλέι οφ και έχει ήδη ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπαρακάλαντο. Στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, με τους αγώνες να είναι προγραμματισμένοι για τις 5 και 12 Ιουνίου.

Αν περάσει το εμπόδιο των Μαδριλένων, αναμένεται να παίξει άλλα δύο ματς στις 19 και στις 26 Ιουνίου. Με λίγα λόγια, ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ θα χάσει είτε όλο, είτε σημαντικό μέρος της προετοιμασίας της ομάδας στην Πολωνία (7-17 Ιουνίου), όμως αυτό είναι κάτι που γνώριζε εξαρχής ο Ρόκα και είναι διατεθειμένος να πάρει το ρίσκο.

imanol idiakez

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ