aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑυτοί είναι οι κορυφαίοι όπως αναδείχθηκαν στα PASP Football Awards 2019!

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι όπως αναδείχθηκαν στα PASP Football Awards 2019!

Ο Μούσα Αλ Τάαμαρι του ΑΠΟΕΛ αναδείχθηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής (MVP) του κυπριακού πρωταθλήματος της σεζόν 2018-19, στα ετήσια βραβεία PASP Football Awards 2019, που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης.

Στη λαμπερή τελετή του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ), που πραγματοποιήθηκε στο Royal Hall στη Λευκωσία, τιμήθηκαν όσοι ξεχώρισαν στην ποδοσφαιρική σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε. Ο Ιορδανός, πρωταθλητής Κύπρου αναδείχθηκε και πολυτιμότερος ξένος της σεζόν, ενώ ο συμπαίκτης του στον ΑΠΟΕΛ, Νικόλας Ιωάννου, αναδείχθηκε καλύτερος Κύπριος. Κορυφαίος κόουτς της σεζόν 2018-19 ήταν ο Σάββας Πουρσαϊτίδης της Νέας Σαλαμίνας, ο οποίος οδήγησε τους ερυθρόλευκους στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος.

Στα PASP Football Awards 2019 αναδείχθηκε και η καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν, με σύστημα 4-3-3: Κορυφαίος τερματοφύλακας της χρονιάς ο Ρόμπερτ Βεσελόφσκι της Νέας Σαλαμίνας. Καλύτερη αμυντική τετράδα ήταν οι Ζοάο Πέδρο (Απόλλων), Κέβιν Λαφράνς (ΑΕΛ), Νικόλας Ιωάννου (ΑΠΟΕΛ) και Βαλεντίν Ρομπέρζ (Απόλλων). Καλύτεροι μέσοι οι Χάμπος Κυριάκου (Απόλλων), Λούκας Σόουζα (ΑΠΟΕΛ) και Ματίγια Σπόλιαριτς (Αλκή). Καλύτεροι επιθετικοί οι Μούσα Αλ Τάαμαρι (ΑΠΟΕΛ), Κίνγκσλι Ονουέγκμπου (Νέα Σαλαμίνα) και Ιβάν Τρισκόφσκι (ΑΕΚ).

Πέραν από την ανάδειξη των κορυφαίων της σεζόν, ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η βράβευση του ιατρού του Απόλλωνα, Κυριάκου Κακαβελάκη, με το Έπαθλο Ήθους. Την απονομή έκανε ο αποδέκτης της ενέργειας ήθους, ο ποδοσφαιριστής Ραφαήλ Θωμά, ο οποίος πρόσφατα υπέστη σοβαρό τραυματισμό, με αποτέλεσμα να τοποθετήσει πλατίνα στο πόδι. Όταν ήρθε η στιγμή να αφαιρεθεί η πλατίνα, η ομάδα Γ’ Κατηγορίας του Θωμά είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και δεν επρόκειτο να καλύψει το κόστος της εγχείρησης. Τότε, ο Δρ Κακαβελάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για το περιστατικό, προθυμοποιήθηκε να προχωρήσει αφιλοκερδώς στην επέμβαση.

Το έπαθλο «Stoiximan Χρυσά Γάντια», με δεκατέσσερις αγώνες χωρίς παραβίαση της εστίας του, κατέκτησε ο Τόνιο Ραμίρες της ΑΕΚ. Την καλύτερη απόκρουση της σεζόν, και το έπαθλο «Stoiximan Καλύτερες Αποκρούσεις», έλαβε ο Ρόμπερτ Βεσελόφσκι. Δεύτερος στο συγκεκριμένο έπαθλο τερμάτισε ο Δημήτρης Δημητρίου της Ανόρθωσης και τρίτος ο Μπρούνο Βάλε του Απόλλωνα. Το έπαθλο «Stoiximan Καλύτερα Γκολ» κατέκτησε ο Τζόρντι Γκόμες της Ομόνοιας, με δεύτερο τον Μουσταφά Καραγιόλ του Απόλλωνα και τρίτο τον Άλεξ ντα Σίλβα της ΑΕΛ.

Τιμητική βράβευση, για τη μεγάλη του προσφορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο, έλαβε ο Χρίστος Πογιατζής, ο οποίος τίμησε τη φανέλα του Εθνικού Άχνας για πάνω από δύο δεκαετίες.

Στο πλαίσιο της τελετής, τιμήθηκαν η πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος γυναικών Κριστίνα Φρέντα (77 γκολ) της Barcelona FA και ο πρώτος σκόρερ της Κ19 (23 γκολ) Ανδρέας Κατσαντώνης του ΑΠΟΕΛ. Ο Αντώνης Μίτας του Απόλλωνα έλαβε την υποτροφία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, μετά που τερμάτισε πρώτος στις αξιολογήσεις της αγγλικής εταιρείας PASS4soccer.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ