aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΑυτό το κάνει μόνο ο Εθνικός

Αυτό το κάνει μόνο ο Εθνικός

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Και πώς να μην απασχολούν τα ρεπορτάζ οι Εμίλιο Ζελάγια και Νίκα Κατσιαράβα, αναφορικά με τη συνέχεια της καριέρας τους. Τέτοιο αποδοτικό δίδυμο στράικερ σπανίως συναντάει κανείς σε ομάδα των κυβικών του Εθνικού. Μάλιστα, δεν υπάρχει άλλη ομάδα, που διαθέτει δύο κλασικούς επιθετικούς με διψήφιο αριθμό τερμάτων. Ο Αργεντινός και ο Γεωργιανός πέτυχαν από 12 τέρματα, δηλαδή τα 24 από τα 39 των μπλε της Άχνας. Μιλάμε για ποσοστό 61.53%.

Για να καταλάβετε πόσο μεγάλη υπόθεση είναι, μόνο δύο ομάδες έχουν πετύχει περισσότερα τέρματά με επιθετικούς που αγωνίζονται στην κορυφή. Η Ομόνοια και ο ΑΠΟΕΛ. Κοινός παρονομαστής των «αιώνιων» της πρωτεύουσας, ότι έχουν στο έμψυχο δυναμικό τους από έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος κυνηγά το χρυσό παπούτσι και συνεπώς συνέβαλε ώστε να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των τερμάτων των σέντερ φορ.

Ο πράσινος Ματ Ντέρμπισαϊρ οδηγεί την κούρσα των σκόρερ με 18 γκολ, ενώ με τα οκτώ του Κίλιαν Σέρινταν, τα γκολ των κεντρικών φορ του τριφυλλιού γίνονται συνολικά 26. Έπειτα, ο γαλαζοκίτρινος Πιέρος Σωτηρίου σκόραρε 15 φορές και με τις δέκα που το έπραξαν μαζί οι Ντε Καμάργκο (8) και Μπαράλ (2), το νούμερο φτάνει στα 25.

Μετά τα 24 των σέντερ φορ του Εθνικού, ακολουθούν τα 18 των Ιβάν Τρισκόφσκι (11), Αντρέ Άλβες (6, αποτελεί παρελθόν) και Φλοριάν Τολεμές (1) της ΑΕΚ, τα 17 των Άντον Μαγκλίτσα (7), Αρκάντιους Πίεχ (5) και Αμπραάμ Γκιέ Γκιέ (5) του Απόλλωνα και τα 15 της Ανόρθωσης με τους Ίσμαελ Γκονσάλβες (8, αποτελεί παρελθόν), Καμπρέρα (5), Αντρέ Άλβες (1) και Αντριάν Κολούνγκα (1).

Τέλος, με το χθεσινό τέρμα του Μικέλ Αρουαμπαρένα συμπληρώθηκε διψήφιος αριθμό τερμάτων από τους στράικερ της ΑΕΛ. Ο Ισπανός έφτασε τα εννιά, ενώ ένα έχει και ο Κάρλος Ουέλιγκτον (αποτελεί παρελθόν).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ