aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑυτό που λείπει από τον ΑΠΟΕΛ

Αυτό που λείπει από τον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Μεγάλο παιχνίδι σήμερα ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ. Τα δεδομένα βεβαίως θα τα διαβάσετε στις σελίδες με τα σχετικά ρεπορτάζ (4, 5, αντιστοίχως). Εδώ όμως μιλούν τα στατιστικά και το σημερινό ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες, παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον στοιχείο.

Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη ομάδα ως φιλοξενούμενοι. Συνολικά 30. Υπάρχει όμως μόνο ένα γήπεδο, από το οποίο δεν πέρασαν έστω και μία φορά νικηφόρα στην τρέχουσα σεζόν. Βεβαίως και έχετε αντιληφθεί πού το πάμε. Στο «ΑΕΚ Αρένα» αγωνίστηκαν μία φορά οι πρωτοπόροι, στο ματς του α’ γύρου, φέρνοντας ισοπαλία με τους κιτρινοπράσινους (1-1).

Η αποψινή αναμέτρηση θα είναι η τελευταία στην τρέχουσα σεζόν ανάμεσα στις δύο ομάδες, που θα διεξαχθεί στο νεόδμητο γήπεδο της ΑΕΚ. Επομένως, αν νικήσει ο ΑΠΟΕΛ θα έχει να λέει ότι άλωσε έστω και μία φορά κάθε έδρα του πρωταθλήματος 2016-17. Διαφορετικά, θα περιμένει την τρίτη και φαρμακερή επίσκεψή του, στην επόμενη αγωνιστική περίοδο, για να προσπαθήσει ξανά να πετύχει το πρώτο διπλό στο νέο άντρο των Λαρνακέων.

Η αποστολή του βεβαίως δεν είναι εύκολη, όχι μόνο επειδή θα αναμετρηθεί εκτός έδρας απέναντι σε μία εκ των βασικών ανταγωνιστριών του. Η ομάδα της Λάρνακας έχει την τρίτη καλύτερη συγκομιδή ως γηπεδούχος με 33 βαθμούς, όσους και ο Απόλλων, πίσω από τον σημερινό της αντίπαλο (38) και την Ομόνοια (34).

Από εκεί και πέρα, δύσκολα πέρασε ο ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο και το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Στη Λεμεσό γνώρισε δύο ήττες από την ΑΕΛ (0-1) και τον Απόλλωνα (0-2), αλλά νίκησε τον Άρη (3-0), ενώ στο γήπεδο της Ανόρθωσης έφερε ισοπαλία με αυτήν (0-0) και τον Ερμή (1-1), ωστόσο νίκησε την πρώτη στην πρόσφατη επίσκεψή του (1-0).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ