aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑυτό μάλιστα, είναι όπλο κατά του κυκλώματος

Αυτό μάλιστα, είναι όπλο κατά του κυκλώματος

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΑ

Από τον καιρό που άρχισαν να πρωτοέρχονται από την UEFA οι φάκελοι με την υπερβολική στοιχηματική δραστηριότητα, μέχρι σήμερα, η πιο σοβαρή και ουσιαστική εξαγγελία αντίδρασης από πλευράς Πολιτείας έχει προέλθει διά στόματος Ιωνά Νικολάου.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως προωθεί νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων. Όχι απλώς θα ρυθμίζει τα αδικήματα της χειραγώγησης αλλά, το σημαντικότερο, περιλαμβάνει διατάξεις που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας αφού θα της παρέχει τα αναγκαία ανακριτικά εργαλεία, περιλαμβανομένης της δυνατότητας συλλογής δεδομένων τηλεφωνικών συνομιλιών και αποκάλυψης λογαριασμών.

Με άλλα λόγια, προωθείται η άρση του απορρήτου. Όσοι είναι ύποπτοι για χειραγώγηση αγώνων, με την προϋπόθεση της εισαγγελικής γνωμάτευσης πάντοτε, θα μπαίνουν στο μικροσκόπιο των διωκτικών Αρχών. Τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, οποιαδήποτε μορφή αλληλογραφίας, τραπεζικοί λογαριασμοί, τα πάντα θα τίθενται υπό παρακολούθηση. Πρόκειται για τον μοναδικό τρόπο εντοπισμού του όποιου κυκλώματος και εξάρθρωσής του. Είτε βρίσκεται στην Κύπρο είτε λειτουργεί εκ του μακρόθεν.

ionas-nikolaou

Με αυτή την κίνηση, ο Ιωνάς Νικολάου δείχνει βούληση να πάει κόντρα στη μάστιγα της χειραγώγησης αγώνων και αξίζει να βρει συμπαραστάτες για να κερδίσει χρόνο. Όχι μόνο από τα ΜΜΕ, την κοινή γνώμη και τα σωματεία-μέλη της ΚΟΠ, αλλά και από την Πολιτεία. Διότι αν το υπό προώθηση νομοσχέδιο σκοντάψει στην εισαγγελική γνωμάτευση ή στο νομοθετικό Σώμα ή παραμείνει στα αζήτητα για οποιονδήποτε άλλο λόγο, άντε να πείσεις τον κόσμο ότι δεν ισχύει η θεωρία -συνωμοσίας- για την κορυφή του παγόβουνου.

Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Όλα τα υπόλοιπα είναι από ημίμετρα έως και στάχτη στα μάτια, που δεν θα φέρουν αποτέλεσμα. Κι όσο περνά ο χρόνος χωρίς να είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε, μπροστά στη βροχή των φακέλων και των αόριστων συμπερασμάτων που -σύμφωνα με την ΚΟΠ- αναγράφουν το ποιος ευθύνεται κάθε φορά, τόσο περισσότερο θα πλήττεται η αξιοπιστία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Με χειρότερες συνέπειες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ