aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΛ – ΑΕΚ: Πάτησαν «γκάζι» στο τέλος, αλλά τερμάτισαν μαζί (vid & pics)

ΑΕΛ – ΑΕΚ: Πάτησαν «γκάζι» στο τέλος, αλλά τερμάτισαν μαζί (vid & pics)

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ντέρμπι με όλη την σημασία της λέξεως ήταν ο αποψινός αγώνας που έγινε στο Τσίρειο Στάδιο μεταξύ της ΑΕΛ και της ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό και να μένουν στην ισοπαλία (1-1). Προηγήθηκαν οι Λαρνακείς με τον Φιόλιτς (71’), ισοφάρισε η ΑΕΛ με τον Ιβάν Κάρλος (πεν. 80’).

Η ΑΕΚ… πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία να βρεθεί μόνη στην κορυφή και πλέον με την ισοπαλία που πήρε στο Τσίρειο βρίσκεται στους 10 βαθμούς και στην 3η θέση με συγκάτοικο τον Εθνικό Άχνας. Η ΑΕΛ βρίσκεται στους 8 βαθμούς και στην 7η θέση.

Λάθη, «ξύλο» και από μία χαμένη ευκαιρία

Με διάθεση να επιτεθεί μπήκε στον αγώνα η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ. Η ΑΕΛ είχε την πρωτοβουλία την κινήσεων, είχε την κατοχή (στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου) αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Τόνιο εκτός από την φάση του 25’, όπου ο Εμμαέ δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να νικήσει τον Ισπανό τερματοφύλακα.

Από την άλλη η ΑΕΚ έκανε πολλά ατομικά λάθη, ωστόσο είχε κι’ αυτή την ευκαιρία της για να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Απόστολος Γιάννου έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βοζίνια (15’). Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε περισσότερες συγκινήσεις, καθώς οι ομάδες καταναλώθηκαν σε προσωπικές μονομαχίες και μπόλικο ποδοσφαιρικό ξύλο. Ενδεικτικό στοιχείο, ότι ο Τιμόθεος Χριστοφή υπέδειξε τρεις κίτρινες κάρτες, δύο σε ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ (Ζντρασκόφσκι, Μεντόγεβιτς) και μία σε ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ (Φιόλιτς).

Φιόλιτς, Κάρλος και από έναν βαθμό!

Κάπως καλύτερος ήταν ο ρυθμός του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγώνα, μάλιστα, ο Γιάννου βγήκε ξανά απέναντι στον Βοζίνια αλλά έστειλε όπως και στο πρώτο ημίχρονο την μπάλα πάνω από την εστία (53’). Στο επόμενο τέταρτο η ΑΕΛ κέρδισε ξανά μέτρα στο γήπεδο, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που κατάφερε να σκοράρει. Συγκεκριμένα, ο Κάσες έδωσε εντυπωσιακή κάθετη, και έβγαλε τον Φιόλιτς απέναντι στον Βοζίνια με τον Ισπανό να στέλνει την μπάλα με εντυπωσιακό τρόπο στην εστία των γαλαζοκίτρινων (71’, 0-1).

Η ΑΕΛ δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και η αντίδραση της ήταν άμεση. Ο Εμμαέ μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή, κέρδισε το πέναλτι από τον Γκονθάλεθ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κάρλος και έδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα (80’ 1-1).

Στην συνέχεια η ΑΕΛ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ που είχε, αλλά μάταια… Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα και οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Αντωνίου, Γκοντάλ (76′ Κάρλος), Α. Τεισέιρα, Γκαθτανιάγα, Γουίλερ, Ζντρασκόφσκι, Μεντόγεβιτς, Γερολέμου (62′ Γκαζαριάν), Εμμαέ, Χουράδο (68′ Μαρκόσκι).

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Τόνιο, Πλάνας (60′ Τάντι), Γκονθάλεθ, Γκαρσία, Ρουίθ, Κάσες, Σάστρε, Τέτε, Φιόλιτς, Σπόλιαριτς (80′ Αναστασίου), Γιάννου.

Σκόρερ: 80′ Κάρλος / 71′ Φιόλιτς

Κίτρινες: Μεντόγεβιτς, Ζντρασκόφσκι, Κάρλος, Γκαζαριάν / Φιόλιτς, Γκονθάλεθ, Γκαρσία

Αποβολές:

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή

Α’ βοηθός: Παύλος Γεωργίου

Β’ βοηθός: Μάριος Καλογήρου

4ος: Αβραάμ Τσούκκας

Παρατηρητής Διαιτησίας:  Ανδρέας Δημητρίου

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ