aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΛ-ΑΕΚ 3-0: Έγκλημα (του Τρουγιόλς) και τιμωρία με «ταρίφα»

ΑΕΛ-ΑΕΚ 3-0: Έγκλημα (του Τρουγιόλς) και τιμωρία με «ταρίφα»

Τουλάχιστον για περίπου 48 ώρες θα είναι στην κορυφή η ΑΕΛ, περιμένοντας το κυριακάτικο παιχνίδι της Ομόνοιας κόντρα στον Ολυμπιακό στο Μακάρειο. Οι γαλαζοκίτρινοι έφτασαν στη 14η νίκη τους στο Τσίρειο και 18η γενικά στο πρωτάθλημα, επικρατώντας της ΑΕΚ με 3-0.

Αξιοποίησαν στο έπακρο πάντως την αψυχολόγητη ενέργεια του Τρουγιόλς, ο οποίος πρώτα έκανε σκληρό φάουλ στον Αντωνίου και αντίκρισε κίτρινη κάρτα και έπειτα έφτυσε τον Ζντραφκόφσκι για να δεχτεί την κόκκινη στο 18’.

Η ομάδα της Λάρνακας έχασε άλλο ένα ντέρμπι με τριάρα, που πλέον πάει να εξελιχτεί σε ταρίφα απέναντι στους τρεις προπορευόμενους (προηγουμένως: Ομόνοια 0-3, ΑΕΛ 1-3, Απόλλων 0-3). Και είναι φανερό πως δεν μπορεί να κυνηγήσει τη μεγάλη ανατροπή, για να προσπεράσει την Ανόρθωση στην τέταρτη θέση.

Το ματς

Άρχισε αισιόδοξα το παιχνίδι, με προϋποθέσεις ένθεν και ένθεν. Η πρώτη μεγάλη φάση του ματς μάλιστα καταγράφηκε από πλευράς ΑΕΚ στο 6’, έπειτα από εντός περιοχής διαγώνιο σουτ του Τρισκόφσκι. Από το σημείο της αποβολής του Τρουγιόλς, όμως, η εικόνα του αγώνα άλλαξε και η ΑΕΛ ανέλαβε την πρωτοβουλία, αξιοποιώντας τη με γερό προβάδισμα έως τη λήξη του ημιχρόνου.

Πρώτα ο Σάντος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Τεϊσέιρα στο 29’, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα (έχει και ένα στο κύπελλο) για να γίνει ο 18ος σκόρερ της ομάδας του. Έπειτα, ο Μαέ αξιοποίησε στο 45’ το πέναλτι που κέρδισε ένα λεπτό προηγουμένως ο Τόρες για τράβηγμα από τον Γκονθάλεθ.

Όταν στο 50’ ο Μαέ έκανε το 3-0, παίρνοντας ριμπάουντ μετά την απόκρουση του πέναλτι που εκτέλεσε και απέκρουσε ασταθώς ο Μολ, όλα πήραν τον δρόμο τους. Οι δύο ομάδες… φιλοσόφησαν η μία τη νίκη της και η άλλη την ήττα της, με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός και να σκέφτονται τη συνέχεια της σεζόν.

H ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Αντωνίου (61′ Κυριάκου), Τεϊσέιρα, Πάντιτς, Σάντος, Μεντόγιεβιτς (46′ Αβτιγιάι), Ριέρα, Ζντραφκόφσκι, Τόρες (71′ Κωνσταντινίδης), Γεωργίου (71. Α. Αβραάμ), Μαέ (61′ Μπάμπιτς).

ΑΕΚ (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Φερνάντες, Γκονθάλεθ (46′ Ναράνχο), Μοΐσόφ, Ιωάννου, Ακοράν (76′ Τολεμές), Τρουγιόλς, Χέιτλι (76′ Ναούμ), Μακρής, Γκαρσία (31′ Λαφράνς), Τρισκόφσκι (54′ Χάουγκεν).

Σκόρερ: Σάντος 29′, Μαέ 45′ (πέν.), 50′ / –

Κίτρινες: Μεντόγεβιτς / Γκονθάλεθ

Αποβολές: – / Τρουγιόλς

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας.

Α’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος.

Β’ Βοηθός: Σάββα Γιώργος.

4ος:  Κουμή Δημήτρης.

VAR: Δημητρίου Βασίλης.

AVAR: Εγγλέζου Νίκος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας.

ΤO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ