aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Ξηλώνεται η ισπανική παροικία

ΑΕΚ: Ξηλώνεται η ισπανική παροικία

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Βρισκόμαστε στα μέσα Ιανουαρίου, στα μέσα της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου, και ήδη η ΑΕΚ ολοκλήρωσε και τις τέσσερις μετεγγραφές που δικαιούται. Ο Χάουγκεν άνοιξε τον χορό και ο Μολ τον έκλεισε. Ενδιάμεσα εντάχθηκαν στο ρόστερ και οι Σούτερντεν και Λαφράνς.

Μάλιστα, οι  Χάουγκεν και Σούτερντεν πραγματοποίησαν ήδη το ντεμπούτο τους με τη  φανέλα της ΑΕΚ. Σύντομα θα ακολουθήσουν και οι άλλοι δύο, από τη στιγμή που ήταν στην Κύπρο και δεν τίθεται θέμα να χαθεί χρόνος λόγω κορωνοϊού. Ίσως ο Λαφράνς να χρειαστεί κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα να ετοιμαστεί πλήρως αφού ναι μεν ανήκε στον ΑΠΟΕΛ αλλά ήταν εκτός ρόστερ.

Οι προσθήκες επιβάλλουν και αφαιρέσεις από το ρόστερ, με τους πρώτους δύο να έχουν ήδη διαγραφεί, τους Πλάνας και Γκονθάλεθ. Άλλωστε, ήταν κάτι που επιβαλλόταν για να γίνουν οι εγγραφές των Χάουγκεν και Σούτερντεν. Πλέον, μετά την προσθήκη και των Λαφράνς και Μολ, άλλοι δύο θα πρέπει να αποχωρήσουν. Αυτοί είναι οι Τόνιο και Τόρες. Οι δύο συν δύο ποδοσφαιριστές που αποχωρούν είναι Ισπανοί.

Ξεκάθαρα, λοιπόν, ο Αυγουστή με τις κινήσεις του δείχνει πρόθεση να ξηλώσει την ισπανική παροικία, εντάσσοντας στο ρόστερ τέσσερις ποδοσφαιριστές από άλλες χώρες και προερχόμενους από άλλη ποδοσφαιρική σχολή. Ο Χάουγκεν είναι Νορβηγός, ο Σούτερντεν Βέλγος, ο Λαφράνς Γάλλος και ο Μολ Ελβετός.

Τα προηγούμενα χρόνια η ΑΕΚ στηρίχθηκε στην ισπανική αγορά φέρνοντας Ισπανούς προπονητές και, όπως ήταν λογικό, οι πλείστες επιλογές προέρχονταν από την πατρίδα τους. Αγορά που γνώριζαν πολύ καλά. Τώρα, με την παρουσία ενός Κύπριου τεχνικού στον πάγκο της και χωρίς τεχνικό διευθυντή, αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, η φιλοσοφία αλλά και οι επιλογές. Κίνηση που θέλει τον χρόνο της να αποφέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ωστόσο, η διοίκηση Καραπατάκη φαίνεται πως είναι διατεθειμένη να στηρίξει τον Αυγουστή, τις επιλογές του, θέλοντας να «χτίσει» και για το παρόν αλλά πολύ περισσότερο για το μέλλον.

Η ΑΕΚ επισημοποίησε χθες τη σύναψη συνεργασίας με τον Ζοέλ Μολ, σημειώνοντας ότι ο 29χρονος (5.4.1991) Ελβετός τερματοφύλακας υπέγραψε συμβόλαιο «για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν (2020-21) και με προοπτική ανανέωσης για ακόμη ένα χρόνο». Και σημείωσε: «O Μολ βρίσκεται στην Κύπρο από το καλοκαίρι του 2018 και αγωνίστηκε διαδοχικά σε Πάφος FC και Απόλλωνα. Προηγουμένως αγωνίστηκε στην πατρίδα του με τις Ααράου, Γκρασχόπερς και στη Γερμανία με την Ντάρμσταντ. Η οικογένεια της ΑΕΚ τον καλωσορίζει και του εύχεται κάθε επιτυχία». Η ομάδα της Λάρνακας συνεχίζει την προετοιμασία της για το μεθαυριανό ματς με τη Δόξα στο Μακάρειο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ