aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

AEK: Ξεπέρασε το πρώτο κρίσιμο σταυροδρόμι…

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Η φετινή ΑΕΚ δημιουργήθηκε, όχι μόνο για να διατηρήσει τα σκήπτρα στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και για να κάνει το έξτρα βήμα στην Ευρώπη. Μετά από τρεις ήττες (εκ των οποίων οι δυο ήταν εντός έδρας) στην Ευρώπη, θα έλεγε κανείς ότι όσο δυνατοί και αν ήταν οι αντίπαλοι, αυτό δικαιολογημένα επιφέρει κάποια μουρμούρα.

Οπόταν, η υπόθεση νίκη στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ, για το Σούπερ Καπ θα λέγαμε ότι ήταν αναγκαία. Και η χθεσινή επικράτηση ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Αυτό, άλλωστε, το παραδέχθηκαν και από πλευράς ΑΠΟΕΛ, διά στόματος του προπονητή τους, Δημήτρη Κουστένη, που έκανε λόγο για διαφορά διαστήματος προετοιμασίας, καθώς και επιλογές λύσεων.

Στοιχεία στα οποία η ΑΕΚ είχε την υπεροχή απέναντι στο ΑΠΟΕΛ και τα εκμεταλλεύθηκε στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης.  Τη στιγμή όμως που η ομάδα της Λάρνακας ξεπερνούσε το κρίσιμο σταυροδρόμι, κατακτούσε και τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Το Σούπερ Καπ, που για δεύτερη κατά σειρά χρονιά.

Πλέον, στην ΑΕΚ, στρέφουν την προσοχή τους στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Πέτζα. Παιχνίδι που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο Κόσσοβο και που εντάσσεται στο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής για τον 7ο όμιλο του FIBA Europe cup.

Για τη σημασία αυτής της αναμέτρησης, είναι μάλλον περιττό να πει κανείς πολλά. Μετά την εντός έδρας αποτυχία στο ξεκίνημα, τα πράγματα θα δυσκολέψουν αφάνταστα ενόψει της συνέχειας, αν γίνει το 0/2 στην πρώην περιοχή της Γιουγκοσλαβίας και της Σερβίας. Αν γίνει το 1-1 με εκτός έδρας νίκη, τότε οι ελπίδες αναπτερώνονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ