aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣAEK: Του πήρε τον αέρα και (μάλλον) την ισοβαθμία

AEK: Του πήρε τον αέρα και (μάλλον) την ισοβαθμία

Η σπουδαία νίκη της ΑΕΚ επί του Απόλλωνα με 2-1 το βράδυ του Σαββάτου (8/1) στην «Αρένα» δεν εξασφαλίζει στους Λαρνακείς τίποτα περισσότερο από τρεις βαθμούς και μια «διαμονή» στο ρετιρέ της βαθμολογίας για τουλάχιστον μια βδομάδα. Ήταν όμως η δεύτερη επί του (κατά τα φαινόμενα) πιο βασικού συνδιεκδικητή για τον τίτλο που δίνει «αέρα» ανωτερότητας στην ομάδα του Νταβίδ Καταλά.

Επιπλέον, εκτός ποδοσφαιρικού θαύματος η ΑΕΚ θα ευνοείται σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Απόλλωνα στο τέλος της σεζόν, από την στιγμή που μετρά δύο νίκες με συντελεστή τερμάτων 6-2 και οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν άλλες δύο φορές στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.

Το ντέρμπι κορυφής της 16ης αγωνιστικής δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Κάτι αναμενόμενο αν σκεφτεί κανείς τις συνθήκες με τις οποίες διεξήχθη. Ο Απόλλων είχε αρκετές απουσίες, όμως και η ΑΕΚ ήταν εμφανώς επηρεασμένη από τη «ζόρικη» σύμφωνα με τον Καταλά εβδομάδα που προηγήθηκε. Αρκετοί ποδοσφαιριστές δεν ήταν στο 100% των δυνάμεων τους και αυτό φάνηκε.

Οι κιτρινοπράσινοι δεν έφτασαν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, όμως κατάφεραν αντέξουν στον υψηλό ρυθμό που έδωσε από νωρίς στο παιχνίδι ο Απόλλων και μετά το 2-1 διαχειρίστηκαν με σχετική ευκολία το υπέρ τους προβάδισμα για μισή ώρα. Στα θετικά για τους Λαρνακείς η επιστροφή στις επιτυχίες μετά την ήττα από την Πάφο και η δυναμική που αποκτά κάθε ομάδα όταν κερδίζει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και απολαμβάνει η ίδια τη μοναξιά στην κορυφή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ