aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Το «πολυβόλο» και τα εφτά «πιστόλια»

ΑΕΚ: Το «πολυβόλο» και τα εφτά «πιστόλια»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Οκτώ διαφορετικοί σκόρερ πέτυχαν τα 13 γκολ της ΑΕΚ στις οκτώ αγωνιστικές του πρωταθλήματος, που έχουν διεξαχθεί έως σήμερα. Κύρια πηγή τερμάτων η γραμμή κρούσης με οκτώ, ακολουθεί το κέντρο με άλλα τέσσερα, ενώ η οπισθοφυλακή έβαλε απλώς το λιθαράκι της με ένα.

Η φιγούρα του Ιβάν Τρισκόφσκι ξεχωρίζει ασφαλώς, καθώς ο (μόνιμος πλέον) σέντερ φορ των κιτρινοπράσινων έφτασε ήδη τον αριθμό πέντε. Από εκεί και πέρα, τρεις επιθετικοί «είδαν δίχτυα» από μία φορά. Πρόκειται για τους Χοσέ Ναράνχο (έξι συμμετοχές, τις μισές ως δεύτερος στράικερ και τις άλλες ως εξτρέμ), Ανδρέα Μακρή (τέσσερις εμφανίσεις ως εξτρέμ) και Φλοριάν Τολεμές (οκτώ παρουσίες ως σέντερ φορ).

Από τους μέσους πέτυχε δύο γκολ ο (μόνιμος) κεντρικός χαφ Άβρααμ Γκονσάλες, ενώ από ένα σημείωσαν οι Στεφάν Σπιρόφσκι (πέντε φορές κεντρικός και μία ανασταλτικός χαφ), Τομ Χέιτλι (εφτά φορές κεντρικός και μία ανασταλτικός χαφ). Τέλος, μοναδικός εκπρόσωπος της αμυντικής γραμμής το «πολυεργαλείο» που ακούει στο όνομα Τζοάν Τρουγιόλς, ο οποίος πανηγύρισε μία φορά (πέντε φορές σέντερ μπακ και τρεις πλάγιος).

Καταληκτικά, είναι θετικό για την ΑΕΚ που έχει κεντρώους σκόρερ και, επίσης, αφήνει σημάδια αισιοδοξίας ότι στις τελευταίες αγωνιστικές άρχισαν να βρίσκουν τον δρόμο για τα δίχτυα και άλλοι επιθετικοί πέραν του Τρισκόφσκι. Σαφέστατα, όμως, το σκοπιανό «πολυβόλο» θα χρειαστεί ακόμη περισσότερη συμπαράσταση από τους συνοδοιπόρους του στην «αιχμή του δόρατος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ