aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Το όνειρο ξεθώριασε

ΑΕΚ: Το όνειρο ξεθώριασε

Η ΑΕΚ μπήκε στη β’ φάση του πρωταθλήματος εβρισκόμενη στη δεύτερη θέση, στο -2 από την κορυφή και στο +7 από την τέταρτη θέση. Η κάκιστη ωστόσο συγκομιδή των κιτρινοπράσινων, τους έφερε να φιλοξενούν το βράδυ του Σαββάτου τον Άρη σε αναμέτρηση που είχε χαρακτήρα «τελικού». Οι Λαρνακείς ήθελαν πάση θυσία τη νίκη προκειμένου να μπουν ξανά για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου και να πραγματοποιήσουν αποφασιστικό βήμα προς την εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Και παρά το γεγονός ότι σε γενικές γραμμές η εικόνα της ΑΕΚ ήταν βελτιωμένη σε σχέση με προηγούμενες αναμετρήσεις,  δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το πολυπόθητο τρίποντο. Έμεινε στην ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» και είδε τις πιθανότητες της για κατάκτηση του πρωταθλήματος να μειώνονται αισθητά. «Χάσαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε και να βάλουμε πίεση τον αντίπαλο», ήταν το σχετικό σχόλιο του Ισπανού προπονητή.

Η ΑΕΚ έμεινε πίσω στο σκορ λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου (Κακόριν 40’), ωστόσο έβγαλε αντίδραση και θα μπορούσε να είχε βρει το γκολ της ισοφάρισης νωρίτερα. Βρήκε όμως απέναντι της έναν εξαιρετικό Βανά, ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά τις προσπάθειες των Τρισκόφσκι (42’) και Φαράζ (55’). Όταν οι κιτρινοπράσινοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν, τέσσερα λεπτά αργότερα (59’) χάρις σε αυτογκόλ του Κακόριν, ανέβασαν ρυθμό, έβαλαν πίεση στους φιλοξενούμενους και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το υπέρ τους μομέντουμ. Υστέρησαν ωστόσο στη δημιουργία, ενώ η αποβολή του Γκαρσία στο 79’ «πάγωσε» εντελώς τον ρυθμό τους.

Ο βαθμός της ισοπαλίας δεδομένα δεν ικανοποιεί τους Λαρνακείς, οι οποίοι «τρέχουν» και για την Ευρώπη. Τα μαζεμένα ανεπιτυχή αποτελέσματα θέτουν σε κίνδυνο, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, τη συμμετοχή της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, κάτι που μερικές εβδομάδες πριν έμοιαζε ως δεδομένο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ