aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Το μήλο κάτω από τη μηλιά

ΑΕΚ: Το μήλο κάτω από τη μηλιά

Από το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής, όταν δηλαδή ο Ιωακείμ Τούμπας μπήκε από «σπόντα» στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ, δεν πέρασε ούτε μία στιγμή από το μυαλό του Νταβίδ Καταλά να εμπιστευτεί είτε τον Ρούβεν Μαρτίνεθ με παραστάσεις στην Πριμέρα Ντιβιζιόν είτε τον Σάντσες Λεάλ με θητεία στη Σπόρτινγκ Χιχόν. Ο γιος του παλαίμαχου τερματοφύλακα της ομάδας, Γιώργου Τούμπα, κέρδισε με το σπαθί του τη θέση κάτω από τα δοκάρια, βροντοφωνάζοντας «πανέτοιμος» να τη διατηρήσει μέχρι το φινάλε της τρέχουσας σεζόν.

Από το παιχνίδι με αντίπαλο την Πάφος FC που διεξήχθη στις 18 Σεπτεμβρίου μέχρι και το πιο πρόσφατο κόντρα στη Δόξα, ο 22χρονος πορτιέρο παρουσιάζεται σταθερός στις επεμβάσεις του και δεν επέτρεψε στα πλείστα παιχνίδια παραβίαση της εστίας του. Για να ακριβολογούμε, ο Τούμπας αγωνιζόμενος σε 10 ματς μετρά 6 «clean sheet». Είναι ο μοναδικός Κύπριος τερματοφύλακας που αγωνίζεται ανελλιπώς, όχι μόνο σε μία από τις μεγάλες ομάδες, αλλά και από τις 12 συνολικά που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας.  Κάτι εξαιρετικά σημαντικό, προσμετρώντας ιδιαίτερα το γεγονός πως είναι δύσκολο για έναν Κύπριο τερματοφύλακα να «επιβιώσει» στην ανεξέλεγκτη κάθοδο ξένων. 

Ξεχώρισε από νωρίς ο Τούμπας, αγωνιζόμενος στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ. Δεν σταμάτησε να δουλεύει, ακόμα και όταν τα πράγματα ζόριζαν, βλέποντας μετά από χρόνια να δικαιώνεται για τους κόπους και τους μόχθους του. Εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τον περσινό δανεισμό του στην Καρμιώτισσα, επιστρέφοντας το καλοκαίρι στην ομάδα της καρδιάς του πολύ πιο ώριμος και έμπειρος για να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορούσε. «Αν μου το έλεγε κάποιος πριν ξεκινήσει η σεζόν, δεν θα το πίστευα», απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο 22χρονος τερματοφύλακας, δείγμα εν πολλοίς και του χαρακτήρα του. Ξέρει πως βρίσκεται σε πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Ήταν και παραμένει αυστηρός με τον εαυτό του, λέγοντας ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης ώστε να κάνει τα επόμενα όνειρά του πραγματικότητα. Έχει αυτοπεποίθηση και, πρωτίστως, την ικανότητα να χειριστεί την μπάλα στα πόδια, κάτι πάρα πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα με τον τρόπο που αγωνίζεται η φετινή ΑΕΚ. Και πιο συγκεκριμένα «χτίζοντας» παιχνίδι από την άμυνα. 

Ο Τούμπας, μαζί με τους Ιβάν Τρισκόφσκι, Ραφαήλ Μάμα και Νέναντ Τόμοβιτς ψηφίστηκαν από τις τρεις εφημερίδες (μία εξ αυτών η δική μας) στην καλύτερη 11άδα του πρώτου γύρου, όταν ρωτήθηκαν σχετικώς από την εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» του ΡΙΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ