aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Το ισπανικό 100% του Τσάβι Ρόκα

ΑΕΚ: Το ισπανικό 100% του Τσάβι Ρόκα

Ο Τσάβι Ρόκα αναζητεί τον επόμενο προπονητή της ΑΕΚ και ένα βασικό ερώτημα είναι αν θα επαναλάβει εαυτόν ή αν θα κάνει την έκπληξη με την πρώτη εξαίρεση. Διότι τις προηγούμενες εφτά φορές που βρέθηκε στην ίδια θέση, επέλεξε πρόσληψη από την Ισπανία.

Αρχίζοντας την καριέρα του ως διευθυντής ποδοσφαίρου της Σαβαδέλ, τον Ιούλιο του 2011, βρήκε τον επίσης Καταλανό Καρέρα. Όταν ο τελευταίος αποχώρησε τον Ιούνιο του 2013, τη θέση του ανέλαβε ο Ισπανός Χαβιέρ Σαλαμέρο.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του η ΑΕΚ, στην οποίαν θήτευσε ως τεχνικός διευθυντής για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2014 έως τον Ιούλιο του 2028. Σε αυτό το διάστημα προσέλαβε δύο προπονητές. Τον Ισπανό Τόμας Κρίστιανσεν και τον Βάσκο Ιμανόλ Ιδιάκεθ.

Ακολούθως, όταν έπιασε δουλειά στον Παναθηναϊκό (Νοέμβριο 2019-Οκτώρβιο 2020), βρήκε τον Γιώργο Δώνη στην τεχνική ηγεσία. Τα… σκουφιά τους δεν ταίριαξαν, όμως, και ο Ελλαδίτης αποτέλεσε παρελθόν για να τον διαδεχτεί ο Καταλανός Ντάνι Πογιάτος.

Στην ΑΕΚ επέστρεψε τον Φεβρουάριο του 2021 και προπονητής ήταν ο Σωφρόνης Αυγουστή. Προτού εκπνεύσει η σεζόν επιλέγηκε να μην συνεχιστεί η συνεργασία με τον Κύπριο τεχνικό, και η συνέχεια έφερε τη συνεργασία με άλλους τρεις προπονητές από την ιβηρική χώρα. Τους Καταλανούς Νταβίδ Καταλά και Νταβίδ Μπαντία, καθώς και τον Ισπανό Χοσέ Λουίς Όλτρα, ο οποίος αποτέλεσε παρελθόν την περασμένη Δευτέρα.

Απομένει λοιπόν η όγδοη επιλογή του Τσάβι Ρόκα, που σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΑΕΚ Κυριάκο Δημητρίου, το πιο πιθανό θα πιάσει δουλειά μετά το ντέρμπι της Κυριακής με τον Απόλλωνα (στον πάγκο θα είναι ο Παναγιώτης Γιάννου).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ