aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Το εκτεταμένο rotation «σώθηκε» στην πορεία

ΑΕΚ: Το εκτεταμένο rotation «σώθηκε» στην πορεία

Αρκετοί ειδικοί του ποδοσφαίρου, προπονητές και ποδοσφαιριστές, τάσσονται εναντίον των πολλών αλλαγών από παιχνίδι σε παιχνίδι. Το εκτεταμένο rotation, υποστηρίζουν, δεν προσφέρεται για να αποκτήσει μια ομάδα την απαραίτητη ομοιογένεια. Ωστόσο, ο Χοσέ Λουίς Όλτρα αποδεικνύεται άλλης σχολής, προχωρώντας σε μαζεμένες διαφοροποιήσεις από παιχνίδι σε παιχνίδι της ΑΕΚ, θέλοντας να διαχειριστεί τις διπλές υποχρεώσεις σε Κύπρο και Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν σε μεγάλο βαθμό. Η ομάδα της Λάρνακας προχώρησε από φάση ομίλων για πρώτη φορά στην ιστορία της, αφού από το Γιουρόπα Λιγκ θα συμμετάσχει στα μπαράζ του Κόνφερενς Λιγκ. Ταυτοχρόνως, αν και αρχικά φάνηκε να υπάρχει πρόβλημα, παραμένει σε τροχιά διάκρισης στο πρωτάθλημα.

Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος το εγχείρημα δεν πήγαινε καλά, καθώς είχαν χαθεί οκτώ βαθμοί. Στις άλλες πέντε αγωνιστικές, όμως, οι κιτρινοπράσινοι παρουσιάστηκαν ανεπηρέαστοι από τα συνεχόμενα ματς και τις πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους. Από τους 15 διαθέσιμους βαθμούς έχασαν μόνο τους τρεις, στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ (0-1).

Συνολικά χάθηκαν 11 πόντοι στο διάστημα που η ομάδα της Λάρνακας είχε διπλές υποχρεώσεις στην Ευρώπη. Θα μπορούσαν να ήταν λιγότερες οι απώλειες με καλύτερη εκκίνηση, ωστόσο το θέμα είναι ότι βρήκε τον δρόμο της και η ανατροπή των δεδομένων σε σχέση με τις προπορευόμενες δεν είναι απαγορευτική. Ειδικά από τη στιγμή που έως τον Φεβρουάριο δεν υπάρχουν υποχρεώσεις στην Ευρώπη και όλη η προσοχή θα στραφεί στο πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ