Με την αποχώρηση του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, η ΑΕΚ είχε ανάγκη έναν προπονητή «ειδικών συνθηκών». Ο Χάβι Ροθάδα κρίθηκε ο κατάλληλος να αναλάβει αμέσως τη δύσκολη σειρά τεσσάρων παιχνιδιών και τα αποτελέσματα δικαιώνουν τη διοίκηση του συλλόγου της Λάρνακας: Κρίσταλ Πάλας 0-0, Εθνικός 2-0, Ακρίτας 3-0, Κρίσταλ Πάλας 1-2 (παράταση) και ΑΠΟΕΛ 1-0. Η ομάδα του κοίταξε στα μάτια τους Λονδρέζους και έπεσε μαχόμενη, ενώ έχει «3 στα 3» στην Κύπρο, με μία επιτυχία εκτός έδρας και μία σε ντέρμπι.
Εργαζόταν στην ΕΝΥ, ήξερε την ΑΕΚ ως αντίπαλο, έμαθε το πρωτάθλημα, είναι και Ισπανός σε ένα κλαμπ που βασίζεται εδώ και μια δεκαετία στο μοντέλο ποδοσφαίρου της πατρίδας του… Όλα μαζί συνέβαλαν ώστε να γίνει ομαλά η διαδοχή στην τεχνική ηγεσία και, για την ώρα, να μην επηρεαστούν οι κιτρινοπράσινοι.
Δείτε επίσης: Ρόκα και πόρτα της ΑΕΚ
Αυτό ασφαλώς δεν του εξασφαλίζει την ανανέωση που προνοεί το συμβόλαιό του. Η ΑΕΚ θα επικεντρωθεί στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Μέσα από τα εννέα εναπομείναντα ματς θα μπορούν να εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα για το έργο του.














