aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Τα σημάδια του τίτλου

ΑΕΚ: Τα σημάδια του τίτλου

Η ΑΕΚ οδηγεί την κούρσα και κατά γενική ομολογία, παρουσιάζεται πιο έτοιμη από ποτέ για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας. Το «Goal» παρουσιάζει τους πέντε λόγους που πείθουν πως μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους και γιατί όχι, να φέρει σε πέρας την αποστολή της.

1) Ο κόουτς. Ο Χοσέ Λουίς Όλτρα έπεισε από το πρώτο διάστημα που ανέλαβε πως έχει την ικανότητα να κουμαντάρει το καράβι. Προσπαθεί να διαχειριστεί καταλλήλως το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σχεδόν σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Κάτι που κατά συντριπτική πλειονότητα τον δικαιώνει, αν και υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις (όπως π.χ.: ο αποκλεισμός από τη Νέα Σαλαμίνα με το βαρύ 0-4).

2) Το ρόστερ: Διατηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό ο κορμός της περασμένης σεζόν και πέτυχαν σχεδόν σε όλες οι καλοκαιρινές επιλογές. Οι Κέναν Πίριτς, Πέρε Πόνς, Όιερ Σανχούρχο, Ισμαέλ Κάσας και Ράφα Λόπες, έδεσαν με το σύνολο των «παλιών» και ανέβασαν την ποιότητα της ομάδας τους. Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο.

3) Έδρα-φωτιά! Όταν σε 11 παιχνίδια πρωταθλήματος ο απολογισμός είναι δέκα νίκες και μία ισοπαλία, γίνεται κατανοητό πόσο ισχυρή έδρα είναι η «Αρένα» για την ΑΕΚ στο τρέχον πρωτάθλημα.

4) Ισορροπία σε άμυνα – επίθεση. Οι Λαρνακείς διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση με 40 τέρματα ενεργητικό, έχοντας πλουραλισμό στους σκόρερ (14), ενώ έχει καιτ η δεύτερη καλύτερη άμυνα με 15 γκολ παθητικό με τον κίπερ τους Κέναν Πίριτς, να παρουσιάζει σταθερότητα από την αρχή του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου.

5) Η συνέπεια. Το αήττητο σερί των 14 αγωνιστικών αποτελεί περίτρανη απόδειξη αντοχών και δυνατοτήτων.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ