aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΕΚ: Τα… σημάδια και οι προοπτικές

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Να αρχίσουμε από τα σημάδια… Πέρσι τον Οκτώβρη, όταν ξεκινούσε η προσπάθεια στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ είχε δεχθεί μια βαριά ήττα στο εντός έδρας παιχνίδι της πρεμιέρας για την κανονική περίοδο από τον Κεραυνό. Φέτος έγινε το ίδιο, μόνο όμως που ο αντίπαλος ήταν η Κλουζ Ρουμανίας και ήταν το παιχνίδι για τον 1ο προκριματικό γύρο στο Champions League.

Ίσως λοιπόν αυτοί που πιστεύουν στις συμπτώσεις να έχουν να λένε ότι η πορεία που θα ακολουθήσει στη συνέχεια η πρασινοκίτρινη ομάδα, να είναι σαν την περσινή.

Βέβαια η συνέχεια θα δείξει και θα… αποδείξει. Δεδομένο όμως είναι ότι η ΑΕΚ δεν θα είναι αυτή που είδαμε το βράδυ της Τρίτης. Δεν ήταν απλά το βαρύ 50-78 που έχασε από τη σαφέστατα πιο έτοιμη ομάδα της Ρουμανίας, αλλά το «σφίξιμο» του πρώτου επίσημου αγώνα της χρονιάς (και τι αγώνα), απέναντι σε μιαν ομάδα «ψηλών ταχυτήτων», όπως την είδαμε, μια ομοιογενή ομάδα με τέσσερα παιχνίδια στην… πλάτη και πλήρως προσηλωμένη στο παιχνίδι, από το ένα κορνάρισμα… ως το άλλο (από την αρχή ως το τέλος).

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους; Χρειάζεται ένα καλαθοσφαιρικό θαύμα για να ανατραπεί μια τέτοια διαφορά μέσα στη Ρουμανία, όταν θα γίνει εκεί ο επαναληπτικός.

Πάντως η προχωρημένη ετοιμότητα των Ρουμάνων σε σχέση με αυτήν της ομάδας μας, ήταν η βασικότερη αιτία που δημιούργησε αυτήν τη μεγάλη διαφορά…

Μένουμε όμως στο ότι η ΑΕΚ θα «δέσει» στη συνέχεια! Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό το θεωρούμε δεδομένο. Ναι μεν η ουσία είναι ότι ο μεγάλος στόχος, οι όμιλοι του Champions League χάνονται, αλλά υπάρχουν και οι όμιλοι του Europe Cup. Εκεί όπου η πρασινοκίτρινη ομάδα έγραψε ιστορία κατά τη χρονιά που πέρασε, μια χρονιά που είχε ξεκινήσει το ίδιο στραβά (βλ. πρόλογο), όπως και η φετινή…

Πρώτα όμως να τελειώσει και η ρεβάνς στην έδρα της Κλουζ, σε ένα γήπεδο που κατά κάποιον τρόπο αποτελεί μικρογραφία του ΣΕΦ και μετά βλέπουμε.

Τέλος, δεδομένο θεωρούμε και το ότι κανένας στην ΑΕΚ δεν θα σκύψει το κεφάλι από τώρα. Αλλοίμονο δηλαδή να γινόταν κάτι τέτοιο!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ