aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Τα ντέρμπι τής πάνε πολύ

ΑΕΚ: Τα ντέρμπι τής πάνε πολύ

Η ΑΕΚ έβγαλε δύο ντέρμπι με έξι βαθμούς, το ένα με την πρωταθλήτρια Ομόνοια (2-1) και το άλλο με τον πρωτοπόρο Απόλλωνα (4-1). Το ερώτημα αν είναι φτιαγμένη για τέτοιου είδους παιχνίδι θα πρέπει να απαντηθεί σε μεγαλύτερο δείγμα. Ωστόσο και αυτό το μικρό δείχνει κάτι: Πέτυχε τα έξι από τα εννιά γκολ που έχει συνολικά στο πρωτάθλημα στα συγκεκριμένα δύο παιχνίδια!

Είναι τα μοναδικά που σκόραρε πέραν της μίας φοράς, ενώ στα άλλα τρία παιχνίδια με ομάδες χαμηλότερου βεληνεκούς δεινοπάθησε, σκόραρε από μία φορά και έχασε τέσσερις βαθμούς. Στην πρεμιέρα έφερε 1-1 στο ΑΕΚ Αρένα με τη Δόξα, στην 3η αγωνιστική έφερε πάλι 1-1 στην έδρα της Πάφος FC και στην 4η αγωνιστική πήρε δύσκολο 1-0 με πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Μια εξήγηση είναι ότι στα ντέρμπι οι ομάδες παίζουν πιο ανοικτά και οι κιτρινοπράσινοι βρίσκουν χώρους και καταθέτουν πιο εύκολα την ποιότητά τους στον αγωνιστικό χώρο. Όταν όμως οι αντίπαλοι παίζουν κλειστά ή πιο προσεκτικά, παρουσιάζεται πρόβλημα στη δημιουργία και κατά συνέπεια στο σκοράρισμα.

Μάλιστα, η 6η αγωνιστική φέρνει ένα τέτοιο παιχνίδι στον δρόμο της ΑΕΚ, με την ΠΑΕΕΚ στη Λάρνακα. Αυτός είναι και ο λόγος που υποχρεώνει τους κιτρινοπράσινους να χαμηλώσουν τους τόνους, αφού ξέρουν πολύ καλά πως όποιος ξεχαστεί στα… σύννεφα μπορεί και να πέσει χωρίς αλεξίπτωτο.

Ο Νταβίδ Καταλά λοιπόν ξέρει πολύ καλά πού θα εστιάσει στο επόμενο 12ήμερο, αφού λόγω της διακοπής για τα προκριματικά του Μουντιάλ, το ματς είναι ορισμένο για τις 16 Οκτωβρίου. Γνωρίζει πως οι Κερυνειώτες θα έρθουν με ανασταλτικούς προσανατολισμούς και έχουν δείξει άλλωστε πως είναι σκληρά καρύδια. Το μαρτυρά η δυσκολία με την οποίαν έκαμψαν την αντίστασή τους οι ΑΠΟΕΛ (0-1) και ΑΕΚ (1-3 με ανατροπή στο 77’ και 90’+2).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ