aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Τα δύο μεγάλα ερωτηματικά

ΑΕΚ: Τα δύο μεγάλα ερωτηματικά

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Δύο παίκτες οι οποίοι είναι σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία και των οποίων τα συμβόλαια λήγουν τέλος Μαΐου είναι ανάμεσα στους τρεις με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στην ΑΕΚ. Ο λόγος γα τον Νταβίδ Καταλά, ο οποίος σε τρεις μέρες συμπληρώνει τα 39 του χρόνια και μπαίνει στα 40. Παρόλα αυτά, οι εμφανίσεις του στο γήπεδο δεν παραπέμπουν σε καμία περίπτωση σε έναν 39άρι αμυντικό.

Κάθε άλλο, αποτελεί παράδειγμα για κάθε ποδοσφαιριστή με τον τρόπο που εργάζεται, που προσέχει τον εαυτό του και που αθλείται. Δεν είναι τυχαίο που ο Άντερ Μουρίγιο στη συνέντευξή του στο «Goal News» ήταν ξεκάθαρος ότι δεν τον ενδιαφέρει τι γράφει η ταυτότητα του κάθε παίκτη, αλλά το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι τι εικόνα βγάζει στο γήπεδο.

Ο Καταλά είναι δεύτερος στη λίστα με τον χρόνο συμμετοχής, πίσω από τον Τόνιο, ο οποίος έχει το απόλυτο με 29 συμμετοχές και 2.610 λεπτά συμμετοχής. Δεύτερος λοιπόν είναι ο Καταλανός αμυντικός με 25 συμμετοχές και 2.094 λεπτά, ενώ τρίτος ακολουθεί ένας άλλος που βρίσκεται σε σχετικά προχωρημένη ηλικία. Ο λόγο για τον Χόρχε Λαρένα, ο οποίος σε 27 ματς έχει 1.964 λεπτά συμμετοχής.

Ο Λαρένα είναι στα 37 προς 38 του χρόνια και σίγουρα αυτές οι δυο περιπτώσεις θα απασχολήσουν πολύ έντονα τον Μουρίγιο. Πρόκειται για παίκτες που ναι μεν είναι σε μεγάλη ηλικία, αλλά πόσο εύκολο είναι να βρεις στην αγορά τέτοιας ποιότητας ποδοσφαιριστές και να τους φέρεις στην Κύπρο; Ειδικά μπορεί να πει κανείς για την περίπτωση του Λαρένα, ο οποίος όποτε απουσιάζει από τη μεσαία γραμμή, γίνεται εύκολα αντιληπτή η διαφορά στον τρόπο ανάπτυξης και λειτουργίας της ΑΕΚ.

Ο Μουρίγιο θα πρέπει να ζυγίσει καλά όλα τα δεδομένα προτού πάρει τις αποφάσεις του για δύο βασικότατα γρανάζια της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Ας κρατήσουμε όμως το γεγονός ότι δεν τον ενδιαφέρει η ηλικία του κάθε παίκτη. Αυτό ίσως λέει κάτι…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ