aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΕΚ: Τα δεδομένα μιας πλήρους ομάδας

TOY ΜΑΡΙΟY ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Αν εξαιρέσουμε την ΑΕΛ (της Ευρώπης) περί τα μέσα της προηγούμενης 10ετίας, μια ομάδα άλλης παραλιακής πόλης, η ΑΕΚ της Λάρνακας είναι αυτή που ήλθε να «ταράξει» για τα καλά τα λιμνάζοντα νερά της κυπριακής καλαθόσφαιρας, εκεί δηλαδή που το άθλημα, είχε μείνει καθηλωμένο για χρόνια.

Άντε να εξαιρέσουμε και τη γυναικεία ομάδα, πάλι της ΑΕΛ περί του 2010. Για την πληρότητα που δεδομένα διαθέτει αυτήν τη στιγμή η ΑΕΚ, μάλλον τα πολλά λόγια, ας τα κρατήσουμε για τις ενδεχόμενες επιτυχίες στις οποίες φιλοδοξούν να φθάσουν οι πρασινοκίτρινοι.

Η ΑΕΚ, ποτέ στην ιστορία της δεν είχε μιαν τόσο πλήρη ομάδα. Όταν στην παρουσίαση, είδαμε να μαζεύονται 17 παίκτες, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς για πόσα «σταυρόλεξα» θα κληθεί να δώσει τις λύσεις ο προπονητής Λίνος Γαβριήλ, για τον οποίο το στοίχημα είναι… τετραπλό!

Ασπίδα της ΚΟΚ, κύπελλο, πρωτάθλημα και φυσικά η Ευρωπαϊκή διάκριση. Με τη σειρά που αναφέραμε τα τέσσερα… ταμπλό στα οποία η ΑΕΚ θα κληθεί να παίξει και να κερδίσει, ανάλογος είναι και ο βαθμός δυσκολίας που θα βρει στο διάβα της. Θα τα καταφέρει σε όλα; Είναι και αυτό, ένα πολύ δύσκολο ερώτημα. Όπως δύσκολο ήταν και το ερώτημα που εμείς θέσαμε κατά τη διάσκεψη παρουσίασης της ομάδας.

Τι γίνεται με το μπάτζετ, αν η ομάδα δεν καταφέρει να διακριθεί στην Ευρώπη; Ήταν μια ερώτηση-πρόκληση στην οποία απάντησε ο προπονητής Λίνος Γαβριήλ, που αναφέρθηκε και στους ομίλους του Europe Cup, όπου θα πάει η ΑΕΚ, σε περίπτωση που δεν μπει σε αυτούς του Champions League.

Όπως και να έχει. Η φετινή ΑΕΚ φτιάχτηκε για να αντέξει στα πολύ δύσκολα και επομένως το στοίχημα είναι πολύ βαρύ! Ανάλογη φυσικά και η πίεση… Αυτά όμως είναι τα δεδομένα μιας πλήρους ομάδας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ