aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Στους δύο δεν χωράει τρίτος

ΑΕΚ: Στους δύο δεν χωράει τρίτος

Η μεσαία γραμμή της ΑΕΚ είναι υπόθεση των δύο. Οι Γκουστάβο Λέντες και Ραφαήλ Μάμας είναι το δίδυμο των χαφ που εμπιστεύεται περισσότερο ο Νταβίδ Καταλά. Ο μεν Πορτογάλος ήταν βασικός και στα εννιά ματς πρωταθλήματος με 792’ χρόνο συμμετοχής, ο δε Κύπριος αγωνίστηκε ενδεκαδάτος στις εφτά από τις οκτώ εμφανίσεις του με 584’.

Από εκεί και πέρα, ως πρώτη αλλαγή για τους μέσους είναι ο Άμπραχαμ Γκονσάλες, ο οποίος αγωνίστηκε εφτά φορές ερχόμενος από τον πάγκο, γράφοντας 186’. Ωστόσο, όταν απουσίασε ο Μάμας στο ματς με τον Εθνικό λόγω καρτών, ο Καταλανός προπονητής επέλεξε τη μετάθεση του Χαβιέρ Εσπινόσα από το αριστερό άκρο στο κέντρο. Ο Ισπανός έγραψε ως μέσος 79’. Από εκεί και πέρα, οι Γιώργος Ναούμ με δύο συμμετοχές και 79’ και ο Κωνσταντίνος Αναστασίου με 19’ συμπληρώνουν το παζλ.

Είναι προφανές λοιπόν πως έως τώρα η τεχνική ηγεσία δείχνει τη σαφέστατη προτίμησή της στο βασικό «ντουέτο» του άξονα, δίχως να δίνει πολλές ευκαιρίες σε άλλες επιλογές. Αυτό μπορεί να «μεταφραστεί» με δύο τρόπους. Είτε δεν θέλει να χαλάσει τη συνταγή στο βωμό της ξεκούρασης κάποιου από τους δύο, είτε δεν τον έπεισαν οι άλλοι ότι αξίζει τον κόπο να ρισκάρει το σπάσιμο του διδύμου όταν δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος.

Σε μία εβδομάδα, όμως, έρχεται το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και ο Λέντες είναι τιμωρημένος, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ματς με τον Άρη. Επομένως, θα φανεί από την επιλογή για την αντικατάστασή του εάν υπάρχει εμπιστοσύνη στους άλλους, ειδικά σε τέτοιο ματς, ή εάν πάλι θα προτιμηθεί μετάθεση του Εσπινόσα στο κέντρο.

Πάντως, υπήρχε μεγάλη υπομονή για την επιστροφή του Γκονσάλες, ο οποίος στηρίχτηκε από τους Τσάβι Ρόκα και Καταλά μετά την πολύμηνη απουσία του λόγω επέμβασης στο γόνατο. Εάν όμως αποδειχτεί πως ο Καταλανός κεντρώος δεν μπορεί να επιστρέψει στο παλιό επίπεδο απόδοσης, ίσως η μεσαία γραμμή να απασχολήσει τους κιτρινοπράσινους κατά την περίοδο μετεγγραφών του Ιανουαρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ