aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Στο μικρό «γκρουπ» των βαριών ηττών

ΑΕΚ: Στο μικρό «γκρουπ» των βαριών ηττών

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Αδιάφορη ήττα για την ΑΕΚ, δεν αντιλέγει κανείς. Σύμφωνοι, το σώμα ήταν στο ΓΣΠ, το μυαλό στο Τσίρειο, αφού ακολουθεί το μεθαυριανό ντέρμπι με τον Απόλλωνα και προηγήθηκαν δύο χαστούκια από τις Ένωση Νέων Παραλιμνίου (2-1) και Πάφος FC (0-1). Ανώτερη η Μπάγερ Λεβερκούζεν, εννοείται. Η ιστορία, όμως, δεν εξετάζει δεδομένα πριν, κατά και μετά, παρά μόνο καταγράφει. Έτσι, το προψεσινό 1-5 του ΓΣΠ όχι μόνο δεν ήταν ιδανικό φινάλε της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, μπαίνει και στη μικρή λίστα με τις πιο βαριές ήττες στην ευρωπαϊκή ιστορία των κιτρινοπρασίνων.

Διαβάστε επίσης: Καταλά: Ευρωσκόρερ για πρώτη φορά στα 38 του!

Ουσιαστικά, από την παρθενική συμμετοχή της ομάδας της Λάρνακας στις διοργανώσεις της UEFA (1996-97) ώς σήμερα, σε σύνολο 48 παιχνιδιών, το προψεσινό ήταν το δεύτερο χειρότερο αποτέλεσμα. Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται το 0-5 στο ίδιο γήπεδο, επίσης από γερμανική ομάδα. Ήταν κατά την προηγούμενη παρουσία των κιτρινοπρασίνων στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (2011-12), όταν η Σάλκε πέρασε επιβλητικά από το ΓΣΠ.

Τρίτη σε έκταση και μακράν η πιο οδυνηρή ευρωπαϊκή εμπειρία των Λαρνακέων, το 0-4 στο Ισραήλ από τη Μακάμπι Πέταχ Τίκβα στον επαναληπτικό του 3-0 στη Λευκωσία για το (πάλαι ποτέ) Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Το «γκρουπ» συμπληρώνεται με δύο τριάρες (0-3) από την Μπορντό (2015-16) και τη Σλόβαν Λίμπερετς (2016-17), αντιστοίχως για τον γ’ προκριματικό γύρο και τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ